Acid alendronic Bluefish 70mg prospect. Ce este Acid alendronic 70mg şi pentru ce se utilizează Acid alendronic păreri forumuri.

Prospect Acid alendronic Bluefish 70mg. Ce este medicamentul Acid alendronic Bluefish 70mg şi pentru ce se utilizează.

Parerea comentariilor despre Acid alendronic Bluefish 70mg extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre tratamente moderne pentru osteoporoza post-menopauza:

1. Pareri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,62
3. Opinii Neutre - 0,57

În acest prospect gasiti: Ce este Acid alendronic Bluefish 70mg si pentru ce se utilizeaza; Inainte sa utilizati Acid alendronic Bluefish 70mg ; Cum sa utilizati Acid alendronic Bluefish 70mg; Reactii adverse posibile; Cum se pastreaza Acid alendronic Bluefish 70mg; Informatii suplimentare Acid alendronic Bluefish 70mg.

CE ESTE ACID ALENDRONIC BLUEFISH 70 mg COMPRIMATE SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Acid alendronic Bluefish 70mg pareri forum tratament osteoporoza

Substanta activa, din compozitia Acid alendronic Bluefish 70mg, alendronatul monosodic trihidrat, apartine unui grup de medicamente numite  bifosfonati. Aceasta actioneaza prin prevenirea pierderii de substanta osoasa care apare la femei aflate in perioada de post-menopauza si ajuta la reconstructia osului. Reduce riscul de fracturi de coloana vertebrala si de sold.

Acid alendronic Bluefish este utilizat pentru tratamentul urmatoarelor afectiuni:

- osteoporoza post-menopauza

Osteoporoza reprezinta o subtiere si slabire a oaselor. Este frecventa la femei dupa menopauza. La menopauza, ovarele nu mai produc hormonul feminin estrogen, care ajuta la mentinerea sanatatii scheletului femeii. Drept rezultat, apare pierdere de substanta osoasa si osul devine mai fragil. Cu cat menopauza debuteaza mai devreme la o femeie, cu atat riscul de osteoporoza este mai mare.

La inceput, de regula, osteoporoza nu are simptome. Cu toate acestea, daca nu este tratata, osteoporoza poate determina fracturi (rupturi ale oaselor). Desi de regula, fracturile provoaca durere, fracturile vertebrelor pot ramane neobservate pana cand provoaca scadere in inaltime. Fracturile pot sa apara in timpul activitatii normale, de zi cu zi, cum ar fi ridicarea unor greutati sau prin traumatisme minore care nu ar fi suficiente pentru a provoca o fractura la un os normal. Fracturile apar, de obicei, la nivelul soldului, coloanei vertebrale sau la nivelul incheieturii mainii si pot duce nu numai la durere dar si la o deformare marcata si invaliditate (cum sunt postura aplecata sau “cocosata” si pierderea mobilitatii). 

Osteoporoza poate fi tratata si nu este niciodata prea tarziu sa se inceapa tratamentul. Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate nu numai ca previne pierderea substantei osoase dar ajuta la reconstructia osului si reduce riscul de fractura a vertebrelor si a soldului.

Pe langa tratamentul cu Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate, medicul dumneavoastra s-ar putea sa va recomande unele schimbari in stilul de viata, care va pot ajuta pentru combaterea bolii,, cum sunt:

Renuntarea la fumat: se pare ca fumatul creste viteza pierderii osoase si, ca urmare, poate creste riscul de fracturi osoase.

Exercitii fizice: similar muschilor, oasele au nevoie de exercitii fizice pentru a ramane puternice si sanatoase. Adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a incepe orice program de exercitii fizice.

Hranirea cu o dieta echilibrata: medicul dumneavoastra va poate sfatui in legatura cu dieta sau daca ar trebui sa luati orice fel de suplimente alimentare (in special calciu si vitamina D).

 INAINTE SA LUATI ACID ALENDRONIC BLUEFISH 70 mg COMPRIMATE

Daca oricare din urmatoarele situatii sunt valabile in cazul dumneavoastra, discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul inainte de a incepe sa luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate, deoarece s-ar putea sa nu fie indicat pentru dumneavoastra.

Nu luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

- daca sunteti alergica (hipersensibila) la alendronatul monosodic trihidrat sau la oricare din celelalte componente ale Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

- daca aveti anumite probleme ale esofagului (esofagul-tubul care leaga gura cu stomacul) cum sunt ingustare sau dificultati la inghitire

- daca nu puteti sa stati in sezut sau in picioare pentru cel putin 30 minute

- daca medicul dumneavoastra v-a spus ca aveti o concentratie mica de calciu in sange.

Daca credeti ca oricare din aceste situatii este valabila in cazul dumneavoastra, nu luati aceste comprimate. Discutati mai intai cu medicul dumneavoastra si urmati recomandarile acestuia.

Aveti grija deosebita cand utilizati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate:

Este important sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca aveti oricare dintre urmatoarele afectiuni:

- suferiti de probleme la rinichi

- aveti orice fel de alergii

- aveti probleme la inghitit sau probleme digestive

- aveti concentratie mica de calciu in sange

- aveti boli ale gingiilor

- aveti planificata o extractie dentara

- medicul dumneavoastra v-a spus ca suferiti de esofag Barrett (o afectiune asociata cu modifica celulele care captusesc partea inferioara a esofagului)

Daca aveti oricare dintre afectiunile mentionate mai jos, trebuie luata in considerare o examinare a dintilor, inainte de inceperea tratamentului cu Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate:

- aveti cancer

- urmati un tratament cu chimioterapie sau radioterapie

- luati steroizi

- nu beneficiati de ingrijiri stomatologice de rutina

- aveti boli ale gingiilor

In timpul tratamentului trebuie urmat un program adecvat de prevenire a afectiunilor stomatologice.

Pot sa apara iritatie, inflamatie sau ulceratie a esofagului (tubul care face legatura intre gura si stomac) adesea cu simptome de durere in piept, arsuri in capul pieptului sau dificultate ori durere la inghitire, in special daca pacientele nu beau un pahar plin cu apa si/sau daca se aseaza in pozitia culcat la mai putin de 30 de minute dupa ce au luat Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate. Aceste reactii adverse se pot agrava daca pacientele continua sa ia Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate dupa ce au aparut aceste simptome.

Folosirea altor medicamente impreuna cu Acid alendronic Bluefish 70mg.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Este posibil ca suplimentele de calciu, antiacidele si unele dintre medicamente administrate oral sa interfere cu absorbtia medicamentului Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate, daca sunt luate in acelasi timp.

- Dupa inghitirea comprimatului, asteptati cel putin 30 minute inainte de a lua orice alt medicament din acea zi. Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate este eficace numai daca este luat pe stomacul gol.

Utilizarea Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate cu alimente si bauturi Este posibil ca alimentele si bauturile (incluzand apa minerala) sa diminueze efectul Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate daca sunt luate simultan. Ca urmare, pacientele trebuie sa astepte cel putin 30 minute dupa ce au luat alendronat, inainte de a manca sau a bea ceva.

Acid alendronic Bluefish 70mg in sarcina si alaptarea

Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate nu poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii. Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor.

De regula, medicamentul nu va influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

CUM SA LUATI ACID ALENDRONIC BLUEFISH 70 mg COMPRIMATE

Medicul dumneavoastra a decis doza care este potrivita pentru dumneavoastra. Durata tratamentului va depinde de afectiunea de care suferiti. Luati intotdeauna Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigura.

Este posibil ca anterior sa vi se fi recomandat administrarea unui comprimat care contine alendronat 10 mg, o data pe zi.

Un comprimat de Acid alendronic Bluefish 70 mg se ia o data pe saptamana.

Este foarte important sa urmati punctele 2, 3, 4 si 5 descrise mai jos. Aceasta va ajuta ca Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate sa ajunga repede in stomacul dumneavoastra si la reducerea riscului de a va irita esofagul.

1. Alegeti ziua saptamanii care se potriveste cel mai bine cu programul dumneavoastra. Luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate in fiecare saptamana, in ziua aleasa.

2. Dupa ce va treziti dimineata si inainte de a manca, bea sau a lua alt medicament, inghititi Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate cu un pahar plin numai cu apa plata (nu mai putin de 200 ml)

Nu mestecati comprimatul si nu-l lasati sa se dizolve in gura.

3.Dupa ce ati inghitit Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate nu va asezati in pozitie culcat - stati in picioare (sau in sezut) timp de cel putin 30 minute si nu asezati in pozitie culcat decat dupa ce ati consumat primul aliment din zi.

4.Nu luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate seara la culcare sau inainte de a va scula din pat dimineata.

5. Daca prezentati dificultate sau durere la inghitire, durere in piept, aparitia sau inrautatirea arsurilor in capul pieptului, nu mai luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate si adresati-va medicului dumneavoastra.

6. Dupa ce ati luat Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate, asteptati cel putin 30 minute inainte de a manca, bea sau lua alte medicamente din acea zi, incluzand antiacide, suplimente de calciu si vitamine. Comprimatele de Acid alendronic Bluefish 70 mg isi fac efectul doar daca sunt luate pe stomacul gol.

Daca luati mai mult decat trebuie din Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

Daca dumneavoastra (sau altcineva) a luat in mod accidental prea multe comprimate de Acid alendronic Bluefish 70 mg, beti un pahar plin cu lapte si adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Nu va provocati varsaturi si nu va asezati in pozitie culcat.

Daca uitati sa luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

Daca uitati sa luati o doza, luati un comprimat de Acid alendronic Bluefish 70 mg in dimineata urmatoare zilei in care v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

Adresati-va intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului inainte de a intrerupe administrarea Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate. Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate va poate trata osteoporoza doar daca continuati sa luati comprimatele.

Daca aveti intrebari suplimentare in legatura cu utilizarea acestui produs, intrebati medicul sau farmacistul.

REACTII ADVERSE POSIBILE Acid alendronic Bluefish 70mg

Ca toate medicamentele, Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. De regula, aceste reactii sunt usoare, dar anumiti pacienti pot pezenta tulburari digestive care pot fi severe.

Pentru a descrie cat de frecvent au fost raportate reactiile adverse se utilizeaza urmatorii termeni.

Foarte frecvente (apar la cel putin 1 din 10 pacienti tratati)

Frecvente (apar la 1 sau mai mult din 100 si la mai putin de 1 din 10 pacienti tratati)

Mai putin frecvente (apar la 1 sau mai mult din 1000 si la mai putin de 1 din 100 pacienti tratati)

Rare (apar la 1 sau mai mult din 10000 si la mai putin de 1 din 1000 pacienti tratati).

Foarte rare (apar la mai putin de 1 din 10000 pacienti tratati)

Reactii adverse frecvente Acid alendronic Bluefish 70mg

Arsuri in capul pieptului, dificultati la inghitire, durere la inghitire, ulceratie a esofagului (esofag - tubul care face legatura intre gura si stomac) care poate determina durere in piept, arsura in capul pieptului, dificultate sau durere la inghitire

- dureri osoase, musculare si/sau articulare

- dureri abdominale, disconfort la nivelul stomacului sau eructatie dupa masa, constipatie, senzatie de plin sau balonare abdominala, diaree, flatulenta;

- durere de cap

 Reactii adverse Acid alendronic Bluefish 70mg mai putin frecvente

- greata; varsaturi

- iritatie sau inflamatie a esofagului (esofag-tubul care face legatura intre gura si stomac) sau a stomacului

- scaune de culoare neagra sau asemanatoare cu smoala

- eruptie trecatoare pe piele, mancarime, inrosire a pielii

 Reactii adverse Acid alendronic Bluefish 70mg rare

- reactii alergice cum este urticaria, umflarea fetei, buzelor, limbii si/sau a gatului, care pot determina dificultate la respiratie sau la inghitire

- simptome ale concentratiei mici a calciului in sange, incluzand crampe musculare sau spasme si/sau senzatie de furnicaturi la nivelul degetelor sau in jurul gurii

- ulcer gastric sau peptic (cateodata sever sau cu sangerari)

- ingustarea esofagului (esofag-tubul care face legatura intre gura si stomac)

- probleme la nivelul maxilarului asociate cu intarziere in vindecare si infectie, adeseori ca urmare a extractiilor dentare

- vedere incetosata, durere sau inrosire la nivelul ochilor

- eruptie trecatoare pe piele care se agraveaza la lumina soarelui

- dureri osoase, musculare si/sau articulare severe

- ulceratii la nivelul gurii atunci cand comprimatele au fost mestecate sau supte

- simptome trecatoare asemanatoare gripei, cum sunt dureri musculare, senzatie generala de rau si uneori insotite de febra, de obicei la inceperea tratamentului

Rareori poate sa apara fractura neobisnuita la nivelul femurului (osul coapsei), in special la pacientele care urmeaza un tratament pe termen lung pentru osteoporoza. Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati durere, slabiciune sau disconfort la nivelul coapsei, soldului sau la nivel inghinal deoarece acest lucru poate fi un semn precoce al unei posibile fracturi de femur.

Reactii adverse foarte rare Acid alendronic Bluefish 70mg

- reactii severe pe piele

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

CUM SE PASTREAZA ACID ALENDRONIC BLUEFISH 70 mg COMPRIMATE

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Acest medicament nu necesita conditii speciale de pastrare.

Nu utilizati Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate dupa data de expirare inscrisa pe blister si pe cutie dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

INFORMATII SUPLIMENTARE Acid alendronic Bluefish 70mg

Ce contine Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate

- Substanta activa este acidul alendronic. Fiecare comprimat contine acid alendronic 70 mg (echivalent cu alendronat de sodiu 91,35 mg)

- Celelalte componente sunt celuloza microcristalina, crospovidona si stearat de magneziu.

Cum arata Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate si continutul ambalajului

Fiecare comprimat de Acid alendronic Bluefish 70mg este oval, plat, de culoare alba si marcat cu ? 70? pe o fata.

Acid alendronic Bluefish 70 mg comprimate este disponibil in blistere din A1/Al a cate 2, 4, 8, 12, 40 comprimate.


MAI POTI CITI