Berocca Ca + Mg prospect. Ce este Berocca Ca + Mg şi pentru ce se utilizează. Berocca Ca + Mg păreri forumuri.

Prospect Berocca Calciu si Magneziu . Ce este medicamentul Berocca Ca + Mg  şi pentru ce se utilizează.

Parerea comentariilor despre Berocca Ca + Mg extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre medicamente tratamentul carentei vitaminelor complexului B, vitaminei C:

1. Pareri Pozitive - 0,70
2. Sentiment Negativ- 0,59
3. Opinii Neutre - 0,57

În acest prospect gasiti: Ce este Berocca Ca + Mg  si pentru ce se utilizeaza; Inainte sa utilizati Berocca Ca + Mg ; Cum sa utilizati Berocca Ca + Mg; Reactii adverse posibile Berocca Ca + Mg; Cum se pastreaza; Informatii suplimentare Berocca Ca + Mg.

CE ESTE BEROCCA CALCIU SI MAGNEZIU SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA


Berocca Calciu si Magneziu pareri forum vitamine


Un comprimat efervescent Berocca Calciu si Magneziu, contine tiamina 15 mg sub forma de ester fosforic al clorhidratului de tiamina 18,54 mg, riboflavina 15 mg sub forma de fosfat sodic de riboflavina 20,51 mg, piridoxina 8,23 mg sub forma de clorhidrat de piridoxina 10 mg, ciancobalamina 0,01 mg sub forma de ciancobalamina 0,1% WS*) 10 mg, nicotinamida 50 mg, acid pantotenic 23 mg si calciu 2,31 mg sub forma de pantotenat de calciu 25 mg, biotina 0,15 mg, acid ascorbic 1000 mg, calciu 97,69 mg sub forma de carbonat de calciu 243,97 mg, magneziu 49 mg sub forma de carbonat de magneziu greu 198,81 mg si magneziu 51 mg sub forma de sulfat de magneziu dihidrat 328,2 mg.

Berocca Calciu si Magneziu se prezinta sub forma de comprimate efervescente. Ambalaj: Cutie cu un flacon de aluminiu a 10 comprimate efervescente.

Cutie cu un flacon de polipropilena a 10 comprimate efervescente.

Grupa farmacoterapeutica: Vitamina B - complex, combinatii.

Caracteristicile vitaminelor B, vitaminei C, calciului, magneziului

Vitaminele si mineralele sunt elemente nutritive esentiale, fiind necesare pentru functionarea normala fiziologica a organismului uman, dar nu pot fi sintetizate de catre organism. In timp ce vitaminele liposolubile sunt stocate in ficat, de unde pot fi din nou eliberate, cele hidrosolubile nu sunt stocate intr-o cantitate suficienta.

De aceea, aportul de vitamine hidrosolubile poate sa fie insuficient in cazul persoanelor in varsta, in timpul sarcinii si in timpul alaptarii, dieta, anumite boli cronice, efort fizic sustinut, stres de lunga durata si abuz de alcool. Necesarul de vitamina C (acid ascorbic) este crescut in cazul fumatorilor si a femeilor care iau contraceptive orale.

Vitaminele complexului B sunt implicate intr-un spectru larg de reactii metabolice precum sinteza de neurotransmitatori.

Vitamina C (acidul ascorbic) este un antioxidant biologic si are un rol important in inactivarea radicalilor liberi. Este implicata in activitatea unor enzime necesare in reactiile de hidroxilare si in metabolismul colesterolului, acizilor biliari si a medicamentelor.

Vitamina C (acidul ascorbic) intensifica absorbtia intestinala a fierului, influenteaza metabolismul acidului folic si functionarea leucocitelor. Accelereaza formarea unor tesuturi de legatura si este esentiala pentru formarea si functiile dintilor, oaselor si capilarelor.

Calciul are rol important in dezvoltarea oaselor si dintilor, cat si in integritatea functionala a nervilor si muschilor, si este implicat in numeroase procese fiziologice si sisteme enzimatice.

Magneziul este implicat intr-o multitudine de reactii incluzand catabolismul proteinelor, metabolismul acizilor grasi, oxidarea zaharurilor si reactii respiratorii.

Indicatii terapeutice Berocca Ca + Mg :

Util in tratamentul carentei vitaminelor complexului B, vitaminei C, calciului si magneziului si in cazul necesitatilor crescute pentru aceste vitamine, calciu si magneziu.

INAINTE SA UTILIZATI BEROCCA CALCIU SI MAGNEZIU

Nu utilizati Berocca Calciu si Magneziu daca sunteti cunoscut cu:

-alergie la oricare din componentele produsului,

-hipercalcemie, hipercalciurie, litiaza calcica, calcificari tisulare, -hipermagnezemie,

-hemocromatoza,

-fenilcetonurie (datorita prezentei aspartamului care este o sursa de fenilalanina), -insuficienta renala severa (clearance-ul creatininei < 30 ml/min), sau daca urmati un tratament concomitent cu levodopa fara asocierea unui inhibitor de decarboxilaza.

Acidul ascorbic nu trebuie administrat pacientilor cu hiperoxalurie, cu afectiuni ale functiilor renale sau deficiente ale glucozo-6-fosfat dehidrogenazei.

Aveti grija deosebita cu Berocca Calciu si Magneziu

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu nu sunt recomandate copiilor sub 15 ani.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu contin o sursa de fenilalanina (aspartam). Prin urmare, produsul nu trebuie administrat pacientilor cu fenilcetonurie.

Berocca Calciu si Magneziu nu contine vitamine liposolubile.

Colorarea in galben a urinei se datoreaza prezentei vitaminei B2 in acest produs.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu contin doza maxima zilnica de vitamina B6 (piridoxina). Doza zilnica recomandata (1 comprimat efervescent Berocca Calciu si Magneziu pe zi) nu trebuie depasita.

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu pot fi folosite in cazul carentei de vitamina B12 numai daca aceasta are o cauza dietetica.

Datorit a prezentei vitaminei B12 administrarea Berocca Calciu si Magneziu la un pacient cu anemie prin deficit de vitamina B12 poate masca simptomatologia si examenele paraclinice si intarzia diagnosticul.

Berocca Calciu si Magneziu nu este destinat folosirii de catre pacientii cu gastrita atrofica sau afectiuni ale ileonului sau pancreasului.

Deoarece produsul contine zaharoza , administrarea nu este recomandata la pacientii cu intoleranta ereditara la galactoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei, galactozei, fructozei sau deficit de lactaza.

Datorita continutului in sodiu, Berocca Calciu si Magneziu comprimate efervescente nu se recomanda pacientilor cu dieta restrictionata in ceea ce priveste continutul de sodiu.

Pacientii care primesc alte medicamente, trebuie sa se adreseze medicului inainte de a lua acest medicament.

Tratamentul concomitent cu medicamente continand vitamine sau minerale poate duce la supradozaj.

Indulcirea artificiala si diabetul

Comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu sunt indulcite cu aspartam, si manitol, astfel neprezentand nici un risc de ordin stomatologic. Cantitatea de zaharoza din agentul de colorare (beta-caroten) este foarte mica. Prin urmare, Berocca Calciu si Magneziu se poate administra pacientilor cu diabet fara riscuri deosebite.

Pentru informatii suplimentare adresati-va medicului.

Puteti sa utilizati Berocca Calciu si Magneziu impreuna cu alte medicamente?

In diabet, vitamina C poate interfera cu testele pentru determinarea glucozei din urina, chiar daca nu afecteaza nivelul glicemiei. Administrarea vitaminei C trebuie intrerupta cu cateva zile inainte de efectuarea unui asemenea test.

In boala Parkinson, dozele care depasesc 5 mg de vitamina B6 (piridoxina) pot neutraliza activitatea levodopei. Cu toate acestea, nu se observa nici un antagonism atunci cand levodopa este administrata in combinatie cu un inhibitor de decarboxilaza cum ar fi benserazida sau carbidopa.

Astfel de combinatii medicamentoase se folosesc in prezent in tratamentul bolii Parkinson. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului.

Antagonistii vitaminei B1, tiosemicarbazona si 5-fluorouracilul neutralizeaza efectul vitaminei B1.

Antiacizii inhiba resorbtia de vitamina B1.

Neomicina, acidul aminosalicilic si blocantii H2 reduc absorbtia gastrointestinala a vitaminei B12.

Acidul acetilsalicilic reduce absorbtia acidului ascorbic la o treime.

Contraceptivele orale pot reduce nivelele serice de vitamina B12, acid folic, piridoxina sau acid ascorbic.

Unii pacienti tratati zilnic cu deferoxamina si 500 mg vitamina C au prezentat o deteriorare in functionarea ventriculului stang (adesea tranzitorie).

Datorita prezentei calciului: sunt necesare masuri de precautie in cazul administrarii digitalicelor (risc de aparitie a tulbura rilor de ritm- este necesara supraveghere medicala, controlul electrocardiogramei si al calcemiei; de asemenea poate avea loc diminuarea absorbtiei intestinale a ciclinelor, difosfonatilor, sarurilor de fer in cazul administrarii concomitente a acestor produse (se recomanda ca intre administrarea Berocca Calciu si Magneziu s i a acestor medicamente sa existe un interval de minim 3 ore); in cazul administrarii concomitente a diureticelor tiazidice poate apare un risc de hipercalcemie prin diminuarea eliminarii urinare a calciului.

Sarcina si alaptarea

Nu exista date suficiente in privinta teratogenezei la animal.

Nu exista date suficiente care sa ateste un risc pentru fat / nou -nascut atunci cand Berocca Calciu si Magneziu este administrat la gravide in doza recomandata de o tableta pe zi. Berocca Calciu si Magneziu se recomanda in sarcina atunci cand este clinic indicata.

Vitaminele si mineralele din produsul Berocca Calciu si Magneziu sunt excretate in laptele matern. Nu exista date care sa ateste un risc pentru sugar in cazul acestor doze terapeutice.

Puteti sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in timp ce utilizati Berocca Calciu si Magneziu?

Berocca Calciu si Magneziu nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

CUM SE UTILIZEAZA BEROCCA CALCIU SI MAGNEZIU

Medicul poate prescrie doze diferite fata de cele mentionate in prospect.

Doze si mod de administrare

Adulti si adolescenti: doza recomandata este de un comprimat efervescent zilnic, dizolvat intr-un pahar cu apa. Aceasta doza nu trebuie depasita. Acest medicament nu este recomandat pentru copiii cu varsta sub 15 ani.

Pentru informatii suplimentare in privinta dozelor a modului de administrare si a duratei tratamentului adresati-va medicului.

Daca ati utilizat mai multe comprimate efervescente Berocca Calciu si Magneziu decat ar trebui

Nu se cunosc cazuri de supradozaj. Cantitatea componentelor din comprimatele efervescente Berocca Calciu si Magneziu nu prezinta risc, chiar in cazul unei supradozari. Cu toate acestea, nu trebuie depasita doza recomandata.

Trebuie contactat un doctor, un farmacist sau cel mai apropiat spital in cazul in care au fost administrate, din greseala, prea multe comprimate (daca, de exemplu, un copil a inghitit o cantitate de comprimate care nu este cunoscuta). Simptomele de supradozare pot include tulburari gastrointestinale precum diarea sau disconfortul abdominal. Administrarea zilnica a mai mult de 200 mg B6 (corespondentul a mai mult de 20 de tablete de Berocca pe zi) pe o perioada de mai multe luni poate duce la aparitia unor simptome de neuropatie.

REACTII ADVERSE POSIBILE Berocca Ca + Mg 

Reactiile adverse cele mai intalnite sunt legate de posibilitatea intolerantei digestive a medicamentului.

Reactiile alergice sunt foarte rare. S-au raportat cazuri izolate de urticarie, edem glotic sau eritem.

Acidul ascorbic poate sa duca la aparitia anemiei hemolitice in cazul anumitor indivizi care prezinta o deficienta de glucozo-6-fosfat-dehidrogenaza.

Datorita prezentei vitaminei B2 poate apare o colorare in galben a urinei fara semnificatie clinica.

Cereti sfatul medicului in cazul in care aveti suspiciunea ca anumite efecte nedorite au aparut din cauza Berocca Calciu si Magneziu.


MAI POTI CITI