Ce ULEIURI esențiale să folosești dacă ai INSOMNIE

Ce uleiuri esențiale poți să folosești dacă ai probleme cu somnul, nu poţi dormi liniştit şi te trezeşti des

⧪ Ulei esenţial de lavandă. Lavanda este binecunoscută pentru efectele relaxante și calmante pe care le are asupra organismului.

Pe lângă faptul că induce somnul, cu ajutorul uleiului esenţial de lavandă îți poți reîmprospăta rufele și îți poți parfuma casa.

 Ulei esențial de Frankincense / Tămâie. Uleiul de tămâie cesta are numeroase proprietăți: echilibrează emoțiile, induce somnul, eliberează tensiunile.

Tămâia calmează mintea, ajută la o respirație profundă, este excelent pentru a fi utilizat în meditație. Ajută la atenuarea anxietății și ameliorează stările obsesive legate de trecut.

pareri uleiuri esentiale ca sa dormi linistit fara trezire noaptea

⧪ Ulei esențial de cedru. Acesta ajută la eliberarea melatoninei. Uleiul esenţial de cedru este tonifiant, liniștitor. Este foarte util în caz de tensiune nervoasă, anxietate cronică, depresie, oboseala.

Dacă mirosul acestui tip de ulei ți se pare foarte intens, amestecă-l cu ulei esențial de lavandă și cu ulei vegetal și aplică mixtura pe tălpi, înainte de somn.

⧪ Ulei esențial de ylang-ylang. Pe vremuri, se obișnuia ca patul cuplurilor căsătorite să fie stropite cu ulei esenţial de ylang-ylang.

Acest lucru se datorează faptului că acest ulei puternic de ylang-ylang ajută la echilibrarea energiilor masculine și feminine, susține concentrarea și induce somnul.

În aromaterapie, Ylang Ylang este utilizat pentru reducerea stărilor tensionate și a stresului și stimularea gândirii pozitive.

 Ulei esențial de valeriană. Rădăcina de valeriană este adesea luată ca supliment de somn, însă și uleiul esențial de valeriană este benefic pentru că poate să inducă somnul.

Uleiul esențial de valeriană are puternice efecte calmante, relaxante și de echilibrare emoțională.

⧪ Ulei esențial de bergamotă. Acesta semnalează organismului că este timpul pentru somn prin încetinirea ritmului cardiac și scăderea tensiunii arteriale. În plus, uleiul esenţial de bergamotă reduce anxietatea și stresul.

Uleiul de bergamotă este un ulei dulce extras dintr-un fruct amar renumit pentru capacitatea sa de a crea o ambianță de calm și bună-dispoziție.

Ca să ai un somn odihnitor, fără dese treziri nocturne, poți lua în considerare să stropești perna pe care vei dormi cu câteva picături de ulei esențial.


MAI POTI CITI