Cum să limităm efectele secundare ale purtării măștii de protecţie pe pielea noastră

Iritări, coșuri, mâncărime ... Cum să limităm efectele secundare ale purtării măștii de protecţie pe pielea noastră.

Odată cu purtarea măștii, uneori timp de ore consecutive pentru cei care lucrează cu ea, fața noastră începe să prezinte semne de intoleranță.

Roșeață pentru unii, imperfecțiuni pentru alții ... De la începutul pandemiei, mulți au fost nevoiți să poarte măști toată ziua și să observe aceste dezavantaje. Începând cu personalul spitalului.

O mare parte a populației a adoptat această protecție recomandată pentru a limita răspândirea Covid-19.

Neobișnuită să fie atât de acoperită, fața reacționează. Manifestările sunt diverse și numeroase.

recomandari cosmetice iritatii masca de protectie

Multe persoane de pe social media menționează inconvenientul asociat cu purtarea unei măști fără a contesta utilitatea acesteia.

Dincolo de disconfortul respirator pe care îl simt unii oameni și de căldură, sunt evidențiate mai ales reacțiile de pe piele, între roșeața din vârful pomeților și micile bubiţe de pe obraji.

Iritarea, frecarea, proliferarea bacteriană datorată căldurii umede produse de respirație ... sunt toate consecințele acestui nou obicei pe care îl adoptăm.

Chiar dacă există încă puține studii pe această temă, principalul feedback pe care îl avem este iritațiile secundare care apar în punctele de contact.

Astfel, zona care este situată sub ochi dar și bărbia și partea în contact cu benzile de cauciuc, din spatele urechilor, reacționează.

Patologiile preexistente precum acneea, rozaceea sau dermatita seboreică pot crește datorită purtării măştii timp îndelungat.

Cum putem încerca să limităm aceste reacții adverse ale purtării maştii de protecţie

Dacă îndeplinesc standardele de protecție, măștile de bumbac sunt de preferat pentru pielea reactivă.

Deoarece trebuie să vă schimbați masca după patru ore maxim, aveți ocazia să vă împrospăţati fața.

Puteți aplica un pic de apă termală și apoi lăsați tenul să se usuce bine înainte de a pune mască de protecţie înapoi.

Un reflex pe care îl putem avea, dar respectând regulile igienice (spălarea mâinilor și manipularea numai cu elastic).

Pentru cei care nu tolerează elasticele măştii de protecţie, este mai bine să facem, dacă este posibil, o înnodare în spatele capului.

Un alt mod de a preveni iritarea datorită purtării timp îndelungat a măştii de protecţie: tratamentele dermo-cosmetice. 

În funcție de tipul său de piele, va trebui să ne protejăm mai bine epidermul pentru a compensa această schimbare bruscă.

Vă recomandăm să aplicați texturi mai ușoare de îngrijire a pielii sub măștile din țesătură pentru tenul lipidic (gras).

Cei care sunt atopici vor utiliza creme de barieră care vor oferi protecție izolatoare pentru aceste tenuri cu epiderme mai fragile.

De asemenea se recomandă aplicarea unei creme emoliente sau hidratante dimineața și seara, cu cel puțin o jumătate de oră la o oră înainte de a vă pune masca, timpul de a lăsa pielea timp pentru a absorbi bine tratamentul.

Puteți aplica și o cremă de protecție, în special în punctele de presiune. De asemenea, o cremă de reparare sau vindecare în locurile în care sunt prezente leziuni.

Dacă


MAI POTI CITI