Cum se curăță corect Ochelarii de Soare recomandări de la oftalmologi

După ce ţi-ai ai ales modelul ochelarilor de soare, trebuie să știi să le prelungești acestora durabilitatea cât mai mult (durata de viaşa şi integritatea lentilelor), de aceea citeşte recomandările oftalmologilor despre cum e mai bine să îţi cureţi ochelarii de soare.

Curățarea ochelarilor de soare este un pas important în procesul de prelungire a "vieţii" acestora, iar cea mai bună metodă este să te clătești pe mâini înainte de a începe, să-i clătești apoi și pe aceștia cu puțină apă caldă (evită apa fierbinte, deoarece poate deteriora lentila) și să îi cureți cu puțină soluție specială pentru lentile de ochelari (evită detergentul de geamuri sau săpunul pentru că pot conține chimicale care să dizolve lentila), apoi să îi clătești cu apă la aceeași temperatură.

sfaturi cum curat corect ochelarii de soare ca sa nu stric lentilele


Usucă ochelarii de soare curăţaţi cu ajutorul unui material special pentru ochelari, cu microfibră, și îi poți scutura apoi pentru a te asigura că nu mai rămâne apă pe lentilă. 

În final, depozitează-i într-o cutie ermetică sau într-un loc unde nu există riscul să cadă.

Ochelarii de soare sunt recomandați, precum crema cu factor de protecție solară, atât vara cât și iarna, fiind cea mai bună formă de a te asigura că te poți bucura de razele soarelui, fără a-ți pune în pericol sănătatea.

Nu uita ca în general tratarea problemelor este mai dificilă decât prevenirea acestora, lucru care este valabil si atunci cănd de apuci sa îţi cureţi corect ochelarii de soare.


MAI POTI CITI