DIETELE ketogenică, paleo sau mediteraneeană, nu funcţioneză dacă le urmăm pe termen lung

Noi păreri medicale indică faptul că dietele ketogenică, paleo sau mediteraneeană, nu mai dau rezultate dacă le urmăm pe termen lung.

Concluzia este ca toate DIETELE duc la scădere în greutate şi rezultatele sunt impresionante, însă efectul acestor diete de slăbire dispare după aproximativ 1 an, arată o nouă cercetare publicată recent în revista medicală British Medical Journal.

Aşadar persoanele care vor şi trebuie să slăbească mai mult şi să-şi menţină ulterior greutatea trebuie să găsească un plan de regim alimentar care să funcţioneze toată viaţa, nu doar câteva luni sau un an.

de ce dietele de slabire nu functioneaza pe termen lung

Recomandarea medicilor nutriţionişti este aceea că trebuie să alegem un plan alimentar echilibrat, care să nu presupună înfometare, restricţie calorică drastică, alimente care ne displac, porţii exagerate de alimente aşa-zis sănătoase pentru a suplini senzaţia de foame ori mesele stricte la anumite intervale orare.

Astfel, ca să slăbim sănătos şi să ne menţinem greutatea, trebuie să găsim o „DIETĂ” care funcţionează pe baza obiceiurilor noastre alimentare, a vârstei şi a ritmului nostru de viaţă.

Ca reguli generale, specialiştii în nutriţie spun că metoda cea mai eficientă şi sigură pentru slăbire şi menţinere a greutăţii, dar şi pentru prevenirea bolilor de inimă şi a diabetului, este 50-25-25: 50% legume, 25% proteină din carne, 25% fibre/carbohidraţi.


MAI POTI CITI