EBIXA 10mg prospect. Ce este Ebixa 10mg şi pentru ce se utilizează. Ebixa păreri forumuri.

Prospect EBIXA 10mg . Ce este medicamentul Ebixa 10mg şi pentru ce se utilizează.

Parerea comentariilor despre Ebixa 10mg extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre medicamente tratament boala Alzheimer moderata pana la severa:

1. Pareri Pozitive - 0,69
2. Sentiment Negativ- 0,57
3. Opinii Neutre - 0,60

În acest prospect gasiti: Ce este Ebixa 10mg si pentru ce se utilizeaza; Inainte sa utilizati Ebixa 10mg; Cum sa utilizati Ebixa 10mg ; Reactii adverse posibile Ebixa 10mg; Cum se pastreaza; Informatii suplimentare Ebixa 10mg.
ebixa 10mg prospect pareri forum contraindicatii

Indicatii Ebixa

Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa.

Contraindicatii Ebixa

Nu luati Ebixa daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de memantina sau la oricare dintre celelalte componente ale comprimatelor de Ebixa.

Administrare Ebixa

Luati intotdeauna Ebixa exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doze:

Doza de Ebixa recomandata pentru adulti si pacienti varstnici este de 20 mg o data pe zi .

Pentru a reduce riscul de aparitie a reactiilor adverse, aceasta doza este atinsa gradat conform urmatoarei scheme zilnice de tratament :

► saptamana 1 - o jumatate de comprimat de 10 mg;

► saptamana 2 - un comprimat de 10 mg;

► saptamana 3 - un comprimat si jumatate de 10 mg;

► saptamana 4 si dupa doua comprimate de 10 mg pe zi.

Doza initiala uzuala este de o jumatate de comprimat o data pe zi (1x5 mg) in prima saptamana.

Aceasta se creste la un comprimat o data pe zi (1 x 10 mg) in a doua saptamana si la 1 comprimat si jumatate o data pe zi in a treia saptamana. Incepand din a patra saptamana, doza uzuala este de 2 comprimate o data pe zi (1 x 20 mg).

Doze la pacientii cu insuficienta renala :

Daca aveti insuficienta renala , medicul dumneavoastra va decide doza adecvata afectiunii dumneavoastra. In acest caz, medicul dumneavoastra va trebui sa va monitorizeze functia renala la intervale stabilite.

Mod de administrare Ebixa 10mg

Ebixa trebuie administrat pe cale orala o data pe zi. Pentru ca medicamentul sa fie benefic trebuie sa il luati cu regularitate zi de zi, in acelasi moment al zilei.

Comprimatele trebuie inghitite cu putina apa. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente .

Durata tratamentului:

Continuati sa luati Ebixa atat timp cat aceasta va face bine. Medicul dumneavoastra trebuie sa va evalueze tratamentul in mod regulat.

Daca luati mai mult decat trebuie din Ebixa:

- in general, daca luati o doza de Ebixa prea mare aceasta nu va face niciun rau.

- daca se produce un supradozaj cu Ebixa, adresati-va medicului dumneavoastra sau solicitati ajutor medical, deoarece puteti sa aveti nevoie de asistenta medicala.

Daca uitati sa luati Ebixa:

- daca observati ca ati uitat sa luati doza dumneavoastra de Ebixa, asteptati si luati doza urmatoare la ora obisnuita.

- Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Actiune Ebixa 10mg:

Ebixa apartine grupului de medicamente cunoscute ca medicamente pentru tratamentul dementei. Pierderea memoriei in boala Alzheimer este datorata tulburarii transmisiei semnalelor in creier .

Creierul contine asa-numitii receptori N-metil-D-aspartat (NMDA) care sunt implicati in transmiterea semnalelor nervoase importante in procesele de invatare si memorie .

Ebixa apartine unui grup de medicamente numite antagonisti ai receptorilor NMDA. Ebixa actioneaza asupra acestor receptori NMDA ameliorand transmisia semnalelor nervoase si memoria.

Compozitie Ebixa 10mg:

Substanta activa este clorhidratul de memantina. Fiecare comprimat filmat contine clorhidrat de memantina 10 mg (echivalent cu memantina 8,31 mg).

Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc si stearat de magneziu, toate in nucleul comprimatului; copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), laurilsulfat de sodiu , polisorbat 80, talc , triacetina, emulsie de simeticona, toate in filmul comprimatului.

Precautii administrare Ebixa 10mg:

- daca aveti antecedente de convulsii epileptice;

- daca ati suferit recent un infarct miocardic (atac de inima), sau daca suferiti de insuficienta cardiaca congestiva sau de hipertensiune arteriala necontrolata terapeutic.

In aceste situatii, tratamentul trebuie supravegheat cu atentie, iar beneficiul clinic al tratamentului cu Ebixa trebuie reevaluat de catre medicul dumneavoastra la intervale regulate.

Daca suferiti de insuficienta renala (probleme cula rinichii), medicul dumneavoastra trebuie sa va monitorizeze cu atentie functia renala si daca este necesar sa adapteze corespunzator dozele de memantina.

Trebuie evitata utilizarea in acelasi timp a medicamentelor numite amantadina (pentru tratamentului bolii Parkinson), ketamina (o substanta folosita in general ca anestezic), dextrometorfan (folosit in general pentru tratarea tusei ) si a altor antagonisti NMDA.

Ebixa nu este recomandat pentru utilizare la copii si adolescentii cu varsta sub 18 ani.

Atentionari

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Medicul dumneavoastra va va spune daca boala dumneavoastra va permite sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje in conditii de siguranta.

De asemenea, Ebixa va poate modifica reactivitatea, afectand capacitatea de conducere a vehiculelor si de folosire a utilajelor.


MAI POTI CITI