KITONAIL 80 mg păreri forumuri, prospect, indicații și contraindicații

Părerea comentariilor despre Kitonail 80 mg lac ciuperca unghiilor extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre tratamente care distrug ciupercile care afectează unghiile:

1. Păreri Pozitive - 0,73
2. Sentiment Negativ- 0,59
3. Opinii Neutre - 0,57

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este Kitonail 80 mg si pentru ce se utilizează; Înainte sa utilizați Kitonail 80 mg; Cum sa utilizați Kitonail 80 mg; Reacții adverse posibile Kitonail 80 mg,

Ce este Kitonail 80 mg și cum se utilizează

kitonail lac ciuperca piciorului pareri forum

Lacul Kitonail 80 mg este un medicament eficient împotriva unui număr mare de ciuperci (fungi) care afectează unghiile, fiind indicat pentru utilizare locală la nivelul unghiilor de la mâini şi de la picioare, precum şi la nivelul pielii din imediată vecinătate.


Kitonail 80 mg este utilizat pentru tratamentul infecţiilor fungice uşoare până la moderate ale unghiilor (onicomicoze), determinate de ciuperci care pot fi tratate cu ciclopirox.

Kitonail are mai multe efecte dovedite științific :
➤ distruge ciupercile care afectează unghiile (efect fungicid)
➤ oprește dezvoltarea ciupercilor (efect fungistatic)
➤ acționează eficient împotriva sporilor (efect sporicid)
➤ are efect antibacterian
➤ are efect anti-inflamator.

INAINTE SĂ UTILIZAȚI KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS 

Nu utilizati Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos dacă sunteți alergic (hipersensibil) la ciclopirox sau la oricare dintre celelalte componente ale Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos.

Aveti grija deosebita cand utilizati Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos. In caz de sensibilizare, va rugam sa intrerupeti tratamentul si sa va adresati unui medic.

Similar tuturor tratamentelor topice ale onicomicozei, adresati-va medicului dumneavoastra pentru o eventuala asociere a unui tratament oral, dacă mai multe unghii (peste 5) sunt afectate sau mai mult de doua treimi din suprafața unghiei este modificata, precum si dacă exista factori de risc, cum sunt diabetul zaharat si tulburarile sistemului imunitar.

Daca aveti diabet zaharat, va rugam sa fiti atent cand va taiati unghiile.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este numai pentru utilizare externa. Nu utilizati lac de unghii sau alte produse cosmetice pe unghiile tratate.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Sarcina si alaptarea

Sarcina

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi inceput numai daca este absolut necesar, dupa ce medicul specialist a evaluat cu atentie beneficiile fata de eventualele riscuri.

Alaptarea

Nu se cunoaste dacă ciclopiroxul trece in laptele matern, la om. Tratamentul cu Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi început numai daca este absolut necesar, după ce medicul specialist a evaluat cu atenție beneficiile fata de eventualele riscuri.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu sunt necesare măsuri speciale de precauție.

Informații   importante   privind   unele   componente   ale   Kitonail   80   mg/g   lac   de   unghii medicamentos

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos contine alcool cetostearilic. Acesta poate determina apariția  de  reacții  locale  la  nivelul  pielii,  de  exemplu  inrosirea  pielii  si/sau  senzatie  de  arsura (dermatita de contact iritativa).

CUM SA UTILIZATI KITONAIL 80 MG/G LAC DE UNGHII MEDICAMENTOS

Utilizati intotdeauna Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteți sigur.

Daca nu va este altfel prescris de catre medicul dumneavoastra, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se aplica in strat subțire, o data pe zi, pe unghia sau unghiile infectate. Pentru aceasta, unghiile trebuie sa fie curate si uscate.

Lacul de unghii medicamentos trebuie aplicat pe intreaga suprafata a unghiei si pe 5 mm de piele înconjurătoare.

Daca este posibil, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos trebuie să se aplice, de asemenea, si sub marginea liberă a unghiilor.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos se lasă sa se usuce timp de aproximativ 30 de secunde.

Unghiile nu trebuie sa fie spalate timp de cel putin 6 ore de la aplicare, ca urmare, se recomanda aplicarea seara, inainte de culcare. După aceasta perioada de timp, se pot urma practicile normale de igienă.

Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos nu necesita înlăturarea cu ajutorul solventilor sau a materialelor abrazive (de exemplu, pila de unghii); este suficientă spalarea unghiilor cu apa.

In caz de indepartare neintenționată prin spălare, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate fi aplicat din nou. Se recomanda indepartarea periodica a partilor libere ale unghiilor infectate, de exemplu prin tăierea acestora.

Tratamentul trebuie continuat pana la dispariția problemei, ceea ce înseamnă pana cand unghiile sunt transparente sau aproape transparente si alte unghii sănătoase au crescut din nou.

In mod normal, vindecarea completa a unghiilor de la mâini se realizeaza in aproximativ 6 luni, iar a unghiilor de la picioare in aproximativ 9 pana la 12 luni.

Dacă o unghie de la mana sau de la picior este afectata in proportie mare sau dacă sunt afectate mai multe unghii, atunci se recomanda si un tratament suplimentar pe cale orala. Va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra in aceste cazuri.

In cazul in care considerați ca efectul Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Dacă utilizați mai mult decat trebuie din Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj, pana in prezent.

Daca uitați sa utilizati Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Dacă uitați să aplicați medicamentul o data, nu utilizati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Continuati tratamentul dupa recomandarea medicului dumneavoastra sau dupa cum se explica la punctul 3 din acest prospect (Cum sa utilizati Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos). In cazul in care nu utilizati lacul de unghii medicamentos pentru o perioada de mai multe zile, eficacitatea acestuia se poate reduce.

Daca incetati sa utilizati Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos

Daca  incetati  tratamentul  cu  Kitonail  80  mg/g  lac  de  unghii  medicamentos  înainte  ca  unghiile dumneavoastra sa devina transparente sau aproape transparente, este posibil ca fungii sa nu fi dispărut.

In acest caz, afectiunea de la nivelul unghiilor dumneavoastra se poate agrava din nou.

Dacă  aveți  orice întrebări   suplimentare   cu   privire   la   acest   produs,   adresati-va   medicului dumneavoastra sau farmacistului.

REACTII ADVERSE POSIBILE KITONAIL 80 mg

Ca toate medicamentele, Kitonail 80 mg/g lac de unghii medicamentos poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Pentru a descrie frecvența de apariție a reacțiilor adverse, se utilizează următoarea convenție:

Reacții adverse foarte frecvente: afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10

Reacții adverse frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100

Reacții adverse mai putin frecvente: afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000

Reacții adverse rare: afectează 1 pana la 10 utilizatori din 10000

Reacții adverse foarte rare: afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000

Reacții adverse cu frecvență necunoscută: care nu poate fi estimata din datele disponibile

Tulburări generale si la nivelul locului de administrare: Foarte rare inrosirea locului de aplicare, descuamări, senzatie de arsura si mancarime.

Reacțiile adverse raportate au fost de intensitate ușoară si de scurta durata.

Pentru că are la bază o tehnologie inovatoare (ONY-TEC®) KITONAIL 80 mg și a demonstrat proprietăţi bune de penetrare a cheratinei.

După aplicarea pe unghia afectată, substanţa activă este eliberată imediat, penetrând unghia și acționând eficient asupra ciupercilor.


MAI POTI CITI