ZINERYT prospect. Ce este ZINERYT şi pentru ce se utilizează. ZINERYT Păreri forumuri.

Prospect ZINERYT. Ce este medicamentul ZINERYT şi pentru ce se utilizează.

Parerea comentariilor despre ZINERYT extrasa din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre medicamente pentru tratamentul local al acneei vulgare:

1. Pareri Pozitive - 0,69
2. Sentiment Negativ- 0,59
3. Opinii Neutre - 0,62

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect gasiti: Ce este ZINERYT si pentru ce se utilizeaza; Inainte sa utilizati ZINERYT; Cum sa utilizati ZINERYT; Reactii adverse posibile; Cum se pastreaza ZINERYT; Informatii suplimentare

zineryt prospect utilizare pareri forum reactii adverse

Medicamentul ZINERYT este o solutie cutanata indicata in tratamentul local al acneei vulgare. Zinerzt contine în compoziţie eritromicina 40 mg/ml si acetat de zinc 12 mg/ml.

Eritromicina este un antibiotic care apartine grupului de antibiotice macrolide. Bacteriile Streptococus. Epidermidis si Propionebacterium Acnes, a caror prezenta a fost demonstrata in acnee, sunt sensibile la eritromicina. Acetatul de zinc determina vindecarea leziunilor acneice.

Nu utilizati ZINERYT daca sunteti alergic (hipersensibil) la eritromicina, la alte antibiotice macrolide, la zinc sau la oricare dintre celelalte componente ale ZINERYT

 Aveti grija deosebita cand utilizati ZINERYT deoarece poate sa apara rezistenta incrucisata la alte antibiotice macrolide, dar si la lincomicina sau clindamicina.

Trebuie evitat contactul cu ochii sau cu mucoasele de la nivelul gurii si nasului.

Daca nu se obtin rezultate favorabile dupa 12 saptamani de tratament cu Zineryt trebuie luata in considerare posibilitatea aparitiei rezistentei bacteriene la antibiotic.

Mod de utilizare Zineryt

ZINERYT se aplica de 2 ori pe zi, pe intreaga suprafata de piele afectata, timp de 10 pana la12 saptamani.

Doza recomandata de Zineryt pentru o aplicare este de 0,5 ml.

Inainte de inceperea tratamentului lichidul se toarna in flaconul cu pudra. Ulterior se agita energic pana la dizolvarea pudrei, apoi se fixeaza aplicatorul.

Solutia  obtinuta  este  valabila  timp  de  5  saptamani  de  la  preparare.  Data  obtinerii  solutiei  trebuie mentionata pe flacon.

Daca aveti impresia ca efectul terapeutic al acestui medicament este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra.

Reacţii adverse Zineryt

Ca toate medicamentele, ZINERYT poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reactii adverse mai putin frecvente (afecteaza mai putin de 1 din 100 utilizatori)

- mancarime
- inrosire a pielii
- iritatie
- senzatie de arsura
- uscare a pielii
- descuamare a pielii
Reactii adverse foarte rare (afecteaza mai putin de 1 din 10000 utilizatori):  Hipersensibilitate

Reactiile adverse determinate de alcoolul etilic prezent in compozitia medicamentului sunt  usoare si trecatoare.

Medicamentul împotriva acneei ZINERYT se prezinta sub forma de pulbere alba si solvent limpede, incolor pentru solutie cutanata.

ZINERYT este disponibil in cutie cu un flacon cu capacitatea de 30 ml prevazut cu aplicator si capac, care contine pulbere si un flacon prevazut cu capac, care contine solvent, pentru 30 ml solutie cutanata.


MAI POTI CITI