Câteva semne că ești o persoană fericită. Fericirea nu e o destinaţie, ci un mod de viaţă.

Cum să recunoşti că eşti o persoană fericită. Câteva semne care arată ca suntem oameni fericiţi şi pe care e bine să le recunoşti.

În primul rând nu uitaţi că fericirea este o stare de spirit şi nu este o destinaţie, ci un mod de viaţă.

Semne după care recunoaşteţi că sunteţi fericiţi

1) Nu vă pasă ce gândesc ceilalţi despre voi

Dacă vă simțiți confortabil să trăiți dincolo de limitele normelor sociale și nu vă îngrijoraţi de ceea ce au alții de spus despre modul în care trăiți, sunteți parte dintr-un grup rar de indivizi.

Destui oameni nu îşi dau voie să depășească anumite limite, să evolueze, deoarece le pasă prea mult de modul în care îi percep ceilalți și nu acordă suficientă atenție modului în care se percep ei înşişi.

În ziua în care spuneţi stop şi vă opriţi gândurile cu privire la ceea ce cred ceilalți despre dumneavoastră, este ziua în care începeţi să trăiţi cu adevărat.

semne ca suntem persoane fericite


2) Râdeţi cu voce tare

Când aţi râs ultima dată până când aţi simţit că vă doare stomacul sau spatele? Dar câți dintre noi râd cu toată inima în fiecare zi, detaşându-se de stresul și tensiunea din cursul zilei?

Foarte puțini oameni desigur. Ori de câte ori faceți acest lucru, nu numai că va crește circulația sângelui, precum și sistemul imunitar, dar vă veţi simți mai bine și mai fericit.

Râdeţi cu voce tare atât în interior, dar manifestaţi-vă şi în exterior. Daţi astfel şansa fiecărei zile să devină cea mai frumoasă zi din viaţa dumneavoastră.

3) Dormiţi cu uşurinţă noaptea

Oamenii raportează problemele de somn mai mult ca niciodată în zilele noastre și atribuie multă luptă unei minți hiperactive.

Dacă puteți intra într-o stare de vis destul de ușor, probabil că ați învățat cum să vă controlaţi gândurile.

De asemenea, o tranziție ușoară de la starea de veghe la somn poate, de asemenea, să indice spre o viață împlinită și liberă.

Dacă vă simțiți mulțumit de viața dvs., probabil că nu veți avea prea multe motive să vă faceți griji, ceea ce vă va ajuta să adormiți noaptea mai ușor.

A fi bine odihnit este o componentă cheie a trăirii unei vieți fericite.

Timpul de somn de care avem nevoie variază de la persoană la persoană, dar majoritatea dintre noi avem nevoie de 8 ore pe noapte pentru a ne simţi cu adevărat odihniţi

4) Trăiţi în prezent şi nu în trecut

Oamenii fericiți știu că a fi conţtinet aici și acum este cheia pentru a perpetua o dispoziție pozitivă.

Cercetătorul în fericire, Matt Killingsworth, spune faptul că majoritatea oamenilor sunt mai fericiți atunci când se concentrează asupra momentului actual.

Sunteți complet conștient și vă concentrați energia pe bucuria prezentului, vă bucuraţi de orice moment, mai degrabă decât să vă faceți griji în legătură cu trecutul inamic sau viitorul imprevizibil.

Asta nu înseamnă desigur că nu învăţaţi din greșelile pe care le-aţi făcut în trecut sau că duceţi o viață nesăbuită, fără să vă faceţi griji în legătură cu consecințele acesteia, ci mai degrabă faptul că sunteţi conștienți că singurul lucru care vă este sub control este prezentul și îngrijorarea cu privire la lucrurile pe care nu le puteţi influenţa nu vă va face nici un bine.

5) Nu vă temeți de schimbare

Singurul lucru constant în viață este schimbare, lucru recunoscut şi în învățăturile budiste.

Fie că ne place sau nu, toți trecem prin schimbări în fiecare etapă a vieții, iar o persoană fericită și mulțumită va face față acestor schimbări.

În loc să se agațe de trecut sau să se îngrijoreze de modul în care se va ocupa de ceea ce se întâmplă, este deschisă cu privire la noile oportunități pe care le oferă viața.

Oamenii fericiţi sunt oamenii care ştiu să accepte schimbarea şi să caute partea strălucitoare, pozitivă în orice situaţie, indiferent de locul în care viaţa îi surprinde.

Aşadar, alegeți să răspundeți la viață, nu să reacționați la ea. Veți avea mai mult control și veți putea să vă adaptați mai bine.

Rămâneți deschis la nenumăratele oportunități pe care le poate aduce schimbarea.


MAI POTI CITI