CIUPERCA UNGHIEI forum cauze, tratament naturist, medicamente. Ciuperca unghiei se transmite.

Ciuperca unghiei forum tratament, ciuperca unghiei tratament naturist formula as, ciuperca a unghiilor de la picioare simptome, medicamente soluție ciuperca unghiei, tratament ciuperca unghiei galbene Exoderil.

Sumar articol: ciuperca unghiei cauze, ciuperca unghiei tratamente naturiste cu usturoi și bicarbonat de sodiu, ciuperca unghiei medicamente

ATENȚIE! Ciuperca unghiei se transmite prin contact direct

Ciuperca unghiei se poate transmite prin contact direct cu sursa de infecție.

Totodată ciuperca unghiei se poate transmite și prin particulele de piele de pe prosoape, pantofi sau de la piscină, onicomicoza fiind contagioasă.

Un caz sever de ciupercă a unghiei poate duce la dureri mari si poate cauza leziuni permanente la nivelul unghiei.

ciuperca piciorului unghie galbena forum tratamente naturiste formula as

Mai mult, infecția fungică poate duce la alte infecții grave, care se răspândesc dincolo de zona piciorului, mai ales dacă persoana are sistemul imunitar suprimat, din cauza medicației, diabetului sau a altor afecțiuni.

Medicamente tratamente ciuperca unghiei

Exista tratamente variate pentru ciuperca unghiei piciorului, gradul de eficacitate si pretul acestora variind foarte mult. Și din păcate, aceasta infecție recidivează frecvent.

♦ Creme sau solutii antifungice. Produsele eliberate fara prescriptie medicala care pretind sa trateze ciuperca unghiei piciorului functioneaza rareori, cu exceptia poate a cazurilor foarte usoare, care afecteaza un singur deget de la picior.

♦ Vicks VapoRub. Acest produs cu miros intepator este unul dintre multele remedii la domiciliu propuse in tratarea ciupercii unghiei piciorului. Altele includ otetul, Listerine si uleiul de arbore de ceai. Doua studii de dimensiuni mici au aratat ca Vicks chiar functioneaza – in cazul unui studiu, 38 % din pacienti au scapat de ciuperca dupa ce au aplicat medicamentul pe unghiile afectate intre cinci si 16 luni.

♦ Lac de unghii medicamentos. Ciclopirox (Penlac) este un lac de unghii eliberat pe baza de prescripție medicala care se aplica pe unghii o data pe zi timp de 6 pana la 12 luni, indepartand lacul o data pe săptămâna cu alcool.

Doar aproximativ una din 15 persoane observa rezultate favorabile. Dar exista mai multe tratamente care se aplica pe unghie, aflate  in curs de aprobare de catre Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (FDA) si care ar putea deveni disponibile in 2014 .

♦ Medicamente antifungice orale. Medicamentele antifungice care se elibereaza cu prescriptie medicala cum ar fi terbinafina (Lamisil) si itraconazolul (Sporanox) luate zilnic timp de mai multe luni vindeca majoritatea cazurilor (60% pana la 70%).

Aceste medicamente au efecte secundare rare - dar grave - incluzand afectarea hepatica. Totusi, chiar dupa ce unghiile de la picioare cresc, este posibil ca acestea sa nu mai devina niciodata transparente sau sa aiba un aspect normal.

Tratamente chirurgicale ciuperca unghiei 

♦ Laser sau terapia foto-dinamica. Exista informații limitate care sugerează beneficii ale terapiei cu laser sau foto-dinamice pentru unghiile de la picioare infectate. Dar aceste terapii sunt costisitoare (in jur de 1.000 de dolari) si nu sunt disponibile pe scara larga.

♦ Intervenția chirurgicala. Pentru cazurile foarte grave care nu răspund la alte tratamente, uneori medicii îndepărtează chirurgical in întregime unghia sau unghiile afectate.

Ciuperca unghiei cauze si simptome


  • Încălțămintea strâmtă, incomodă,
  • Dușurile comune, bazinele. Utilizarea acestora fără încălțăminte care să protejeze piciorul,
  • Traume ale unghiei,
  • Vârsta înaintată,
  • Anumite probleme de circulație la picioare ca urmare a unor boli existente – diabetul zaharat,
  • Predispoziția genetică,
  • Folosirea obiectelor de uz personal: pantofi, șosete, unghiere sau forfecuțe pentru tăierea unghiilor, la comun cu alte persoane, în saloanele de frumusețe sau acasă. Manichiura sau pedichiura făcute cu ustensile care nu au fost sterilizate corect.
  • Un sistem imunitar slăbit.


Tratamente naturiste ciuperca unghiei

1) Usturoiul, un remediu de ajutor

Usturoiul are proprietăți antifungice și antimicrobiene și de aceea poate ajuta la îndepărtarea ciupercilor. Așa că poți pisa doi căței de usturoi pe care să-i aplici ulterior pe zona afectată pentru 30 de minute. Sau poți să iei de la plafar capsule de usturoi.

2) Ciuperca unghiei tratament cu bicarbonat

Oțetul de mere și bicarbonatul de sodiu prezintă un efect antifungic care accelerează vindecarea ciupercii unghiei, fără a provoca reacții adverse.

Pentru a aplica acest remediu pentru ciuperca unghiei, nu trebuie să urmezi decât 2 pași simpli:

Mai întâi, aplică oțetul de mere direct pe unghii.

Apoi, după ce au trecut mai mult minute, folosește bicarbonat de sodiu pentru a intensifica efectul antifungic al oțetului.

Ingrediente
6 căni (1,5 l) de apă
½ cană (125 ml) de oțet de mere
7 linguri și ½ (75 g) de bicarbonat de sodiu

Instrucțiuni
Încălzește apa și ia-o de pe foc înainte să devină prea fierbinte. Adaugă oțetul de mere.
Înmoaie-ți picioarele în acest amestec și lasă-l să acționeze 15 minute, apoi șterge-te bine.
Aplică bicarbonatul de sodiu cu mișcări blânde de masaj, pentru a exfolia pielea.
Aplică bicarbonat direct pe unghii și lasă-l să acționeze încă 15 minute.
Clătește-te cu apă caldă și usucă-ți picioarele din nou.
Repetă acest tratament în fiecare noapte pentru a îmbunătăți aspectul unghiilor afectate.


MAI POTI CITI