Ești VEGETARIANA? Atunci ești o persoană mai INTROVERTITĂ decât un CARNIVOR

Dacă ești vegetariană / vegetarian ești o persoană cu o personalitate mai introvertită decât ovo-lacto-carnivorii.

Noi studii clinice arată că alimentația vegetariană, o dietă vegetariană, este asociată cu un indice de masă corporală mai mic şi cu o personalitate introvertită

Această concluzie aparține unui studiu științific realizat la scară largă de către oamenii de știință de la Institutul Max Planck, în colaborare cu cercetători de la Spitalul Universitar din Leipzig.

Echipa de cercetători a examinat datele obținute de la peste 9000 de persoane şi au identificat asocieri importante între regimului alimentar și indicele de masă corporal sau tipul personalității, indiferent de vârsta, sexul sau nivelul de educației al respondenților.

Cercetătorii au demonstrat că un consum scăzut de produse de origine animală determină scăderea indicelui de masă corporală, așadar şi a greutății corporale.

dieta vegetariana si personalitatea introvertita cauze si efecte


Totodată, deși nu a fost descoperită cauza, regimul alimentar vegetarian crește probabilitatea ca o persoană să fie introvertită.

Studiul clinic actual arată diferențele între modul de creștere a valorii indicelui de masă corporală inclusiv la persoanele consumatoare de alimente de origine animală.

Insă la rândul său, un consum predominant de produse animale primare, precum carne, mezeluri şi peste, determină creșterea mai rapidă a indicelui de masă corporală, în timp ce consumul de alimente animale secundare, precum ouă, lapte sau lactate, o creștere mai lentă.

Se știa clar până acum că veganii care nu consumă suplimente și alimente îmbogățite cu vitamina B12 își riscă sănătatea pe propria răspundere, insă trebuie să luați în considerare mai ales cazurile speciale: femeile însărcinate și cele care alăptează – în aceste cazuri riscul este nejustificat.

De asemenea nu trebuie ignorat însă faptul că scăderea proporției alimentelor procesate de origine animală consumate şi înlocuirea acestora cu produse de origine vegetală poate reprezenta o modalitate eficientă de îmbunătățire a sănătății organismului şi de scădere în greutate.

Cu siguranța, dietele vegetariene pot fi o alternativa la dieta clasica, însa alegerea unei astfel de diete trebuie sa fie făcuta cunoscând toate avantajele si dezavantajele acestui regim alimentar.

Sumar articol: dieta vegetariana păreri, dieta vegetariana beneficii, dieta vegetariana sănătoasă, dieta vegetariana și vitamina B12, dieta vegetariana echilibrată.


MAI POTI CITI