GELATINA alimentară BENEFICII. Gelatina este colagen fără efecte adverse.

GELATINA alimentară are numeroase BENEFICII. Gelatina este bogată în colagen fără efecte adverse.

Sumar: Gelatina ajută digestiaGelatina SlăbeşteGelatina previne alergiileGelatina detoxificăGelatina Întăreşte părul

Gelatina este o substanţă bogată în colagen care are proprietăţi excelente asupra sănătăţii.

Gelatina ajută digestia şi ameliorează constipaţia prin acţiunea benefică la nivelul tractului digestiv, fiind recomandate în special supele de pui sau vită.

Gelatina Slăbeşte – efectul de pierdere în greutate este susţinut în special de sportivii de performanţă, care susţin că o linguriţă de pudră de gelatină pe seară, administrată cu cel puţin 3 ore înainte de culcare, poate ajuta la arderea mai eficientă a grăsimilor şi menţine greutatea constantă.

gelatina cu colagen beneficii fara efecte secundare


Gelatina previne alergiile şi intoleranţele alimentare – gelatina are capacitatea de a forma o barieră protectoare între stomac şi tractul intestinal, care sigilează şi calmează reacţiile cu potenţial alergen.

Gelatina menţine oasele şi articulaţiile sănătoase – cu ajutorul aminoacizilor, gelatina sprijină dezvoltarea şi menţinerea armonioasă a sistemului osos, are efect antiinflamator şi ajută la ameliorarea simptomelor precum durerea şi înţepenirea specifice artrozei.

Gelatina detoxifică – există studii ştiinţifice care să sprijine această afirmaţie despre proprietatea benefică a gelatinei asupra ficatului. Mai exact, un eşantion de persoane cu diverse probleme hepatice au primit între 5-10 grame de gelatină zilnic, în forma sa naturală sau sub formă de suplimente alimentare, iar la finalul perioadei de studiu s-a observat o îmbunătăţire a funcţiei hepatice şi o scădere în greutate datorată procesului eficient de detoxifiere.

Gelatina Întăreşte părul, unghiile şi dinţii – bogată în keratină, gelatină poate ajuta la regenerarea şi întărirea firului de păr, creşte rezistenţa unghiilor şi protejează dinţii împotriva plăcii dentare şi a cariilor.

Gelatina face pielea strălucitoare – concentraţia crescută de colagen din gelatină asigură o energizare instant a dermului şi previne apariţia ridurilor şi îmbătrânirea prematură. În plus, cu cât introducem mai mult colagen în organism prin alimentaţie, cu atât corpul va fi mai stimulat să producă pe cont propriu această substanţă benefică.

Gelatina Reglează nivelul hormonal – se cunoaşte deja faptul că o cantitate prea mare de estrogen este cauza apariţiei inflamaţiilor şi accelerarea procesului de îmbătrânire celulară, iar consumul de gelatină pare să stabilizeze cumva acest dezechilibru, prevenind boli grave cum ar fi cancerul de sân.


MAI POTI CITI