MEDLIFE Pacienții COVID 19 din România probabilitate mică de reinfectare.Originea virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României se află în Wuhan.

Stiri pozitive de la MedLife! Echipa de cercetare MedLife anunță că în acest moment, este foarte puțin probabil ca pacienții români care au trecut prin boala COVID-19 să se poată reinfecta!

Mutațiile coronavirusului SARS-CoV-2 identificate la pacienții din România arată că este puțin probabil ca virusul să poată reinfecta pacienții vindecați.

Mai mult, virusul SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României provine cu certitudine din Wuhan.

Conform echipei de biologi MedLife, originea virusului SARS-CoV-2 care circulă pe teritoriul României se află în Wuhan, virusul din România având identitate de secvență de 99,97% cu virusul original identificat în China (în medie au fost identificate 9 mutații per genom, numărul maxim fiind de 13).

studiu medlife pacientii covid 19 probabilitate mica de reinfectare cu coronavirus

Pentru acest studiu MedLife a fost folosită metoda de secvențiere dezvoltată de CDC (Centers for Disease Control) din Statele Unite, fiind o metodă care permite secvențierea completă a genomului viral.

Noul coronavirus a ajuns în România în urmă răspândirii virusului din China trecând prin Europa. De altfel, datele analizate arată că mutațiile detectate la virusurile secvențiate de către echipa de lucru din România sunt similare cu cele identificate cel mai frecvent în laboratoarele din Marea Britanie.

Virusul SARS-CoV-2 se adaptează permanent, de aceea studierea evoluției genomului virusului va fi tot timpul pe primul plan, dacă vrem să oprim această pandemie.

MedLife va monitoriza în continuare secvența recunoscută de anticorpi pentru a descoperi dacă pacienții care au trecut prin boală se pot reinfecta sau dacă sunt protejați de un eventual vaccin. 

Este foarte important să monitorizăm dacă noul coronavirus care circulă pe teritoriul României suferă mutații care să îl facă rezistent la vaccinurile și tratamentele care vor apărea


MAI POTI CITI