MERIȘOR beneficii. Merișor acțiune terapeutică. Merișor efecte secundare.

Merisor efecte terapeutice benefice, merișor extract concentrat efecte adverse, merișor efecte secundare și indicații terapeutice.

Merișoare efectele secundare

Ca în cazul oricărui supliment alimentar natural, și consumul de merișoare are contraindicații, consumul excesiv (mai mult de 100 g pe zi) ducând chiar la agravarea afecțiunilor de care suferiți.

Mai jos este o listă a celor mai întâlnite contraindicații și efecte secundare adverse ale merișoarelor..

♦ Warfarina și merișorul efecte secundare și contraindicații

Există indicii că persoanele care iau warfarină trebuie să fie atente în ceea ce privește aportul de merișoare, deoarece acestea prezintă un risc ridicat de sângerare.

merisor la ce este bun la ce ajuta la ce foloseste


Consumul excesiv de suc de merișoare nu este recomandat pentru aceste persoane, deoarece poate afecta eficacitatea și siguranța warfarinei în organism.

♦ Alergia la aspirină și merișorul efecte secundare și contraindicații

Merișoarele conțin cantități substanțiale de acid salicilic, care este prezent în aspirină.

Persoanelor care au nevoie de diluanți sanguini și li se prescrie aspirină ar trebui să evite excesul de suc de merișoare.

Aportul de merișoare trebuie să fie restricționat dacă sunteți alergică la aspirină.

♦ Pietre la rinichi și merișorul efecte secundare și contraindicații

Extractele de merișor conțin o concentrație semnificativă de oxalat și calciu.
Acest lucru amplifică șansele de a produce pietre de oxalat de calciu și pietre cu acid uric la anumiți oameni.

Persoanele care au pietre la rinichi sau care au o istorie de pietre la rinichi ar trebui să consulte medicul înainte de a consuma suplimente cu merișor sau o cantitate mare de suc.

Merișor acțiune terapeutică. Merișor beneficii și indicații terapeutice

➤ Merișoarele combat eficient bacteria Helicobacter pylori – H.pylori nu prezinta, de regula, simptome, ci actioneaza lent, provocand, pe termen lung, ulcer la stomac. Un studiu medical condus de către cercetătorii de la Institutul pentru Cercetarea Cancerului din Beijing a dovedit eficienta sucului de merisoare asupra H. pylori. Concluzia studiului a fost ca un consum regular de suc de merisoare poate contribui la eliminarea bacteriei H. pylori, fiind ideal in timpul curelor teraeputice recomandate de gastroenterolog.

➤ Merișoarele au efecte antiinflamatoare – merisoarele au efecte antiinflamatoare asupra sistemului cardiovascular, dar si asupra tractului digestiv. Fitonutrientii din merisoare sunt cei care reduc inflamatia.

➤ Comprimatele de merişor ajută la creşterea imunităţii, fiind indicate în sezonul de iarnă, pentru ameliorarea afecţiunilor respiratorii. Merişorul are un efect puternic antitusiv, ca şi gargara cu infuzie de merişor.

➤ Consumul de merisoare, sub orice forma ar fi acesta facut, scade inflamatia la nivelul gingiilor, prevenind afectiunile dentare. Pentru toate aceste afecţiuni se recomandă clătirea gurii cu infuzie combinată de frunze de merişor. Infuzia combinată se prepară prin amestecarea unui macerat la rece (frunzele ţinute în apă 24 de ore) cu o infuzie obişnuită. Infuzia de merişor este cel mai sănătos şi eficient echivalent al apei de gură.

➤  Merisoarele consumate cu regularitate reduc riscul de inflamatii la nivelul stomacului, la nivelul colonului și la nivelul vaselor de sange.

➤ Merișoarele întăresc sistemul imunitar – studiile au dovedit ca extractul de merisoare are efecte benefice asupra sistemului imunitar, însă specialistii sunt de părere ca si consumul de merisoare crude are aceleași efecte.

➤ Merișoarele sunt sursa excelenta de antioxidanți – potrivit specialistilor, antioxidantii care se regasesc in merisoare contribuie la proceselor de regenerare ale mucoaselor din întregul organism,  prevenind problemele de sanatate de orice natura.


MAI POTI CITI