Noul Coronavirus NU se poate lua prin apa din PISCINE și BAZINE de înot sunt de părere cercetătorii

Specialiștii Centrului de Control și Prevenție al Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii sunt de părere că, în momentul de față, NU există nicio dovadă potrivit căreia coronavirusul SARS-CoV-2 poate fi transmis către persoane prin intermediul apei din piscine, bazine de înot, jacuzzi-uri sau spații de joacă acvatice.

Noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine, sunt de părere experţii în sănătate publică americani.

Specialiștii CDC afirmă că NU există dovezi care să ateste faptul că transmiterea noului coronavirus în ape dulci sau sărate este posibilă, dar subliniază că măsurile de protecție și distanțare socială de la piscine și bazine publice se aplică și în acest caz.

Înotul în piscine și bazine NU reprezintă un risc pentru infectarea cu noul corovirus, deoarece noul coronavirus SARS-CoV-2 își pierde considerabil din putere odată aflat în apă, chiar dacă poate fi detectat ore sau zile de-a rândul într-un mediu acvatic.

coronavirusul nu se ia din apa de la piscina sau bazin de inot


Ce e de reținut este faptul că perioada de infectare este considerabil mai scăzută decât cea de detectare a prezenței virusului sau a rămășițelor de virus în apă, ceea ce înseamnă că riscul propriu-zis de infectare în apă este foarte scăzut.

În plus, apa din piscine și bazine este tratată cu substanțe chimice sanitare, care au capacitatea de a neutraliza o gamă largă de virusuri respiratorii.

Problema apare atunci când se formează o mulțime de persoane la o piscină sau bazin, deoarece spațiul din jur este restrâns, iar riscul de infectare crește, deoarece măsurile de distanțare socială nu mai pot fi păstrate.

La aceasta se adaugă riscul utilizării unor spații de uz comun, precum toalete și vestiare, alături de atingerea suprafețelor frecvent atinse, precum șezlonguri, robineți, mânere, etc.

Așadar, deși contractarea coronavirusului din apa din piscine și bazine este puțin probabilă, petrecerea unui timp îndelungat în prezența mai multor oameni, într-un spațiu relativ restrâns, crește, de fapt, riscul de infectare.


MAI POTI CITI