SEMNE din naștere și semnificația lor, cauze, tratament și riscuri

De ce avem semne din naștere forum, semne din naștere semnificație, semne din nastere cauze, tratament și riscuri, eliminare semne din naștere.

Un semn de naștere poate fi roz, roșu, cafeniu, maro sau orice altă culoare. Unele semne din naștere arată ca o vânătaie.

Tipuri de semne din naștere și semnificația lor și ce riscuri au

♦ Semne din naștere: Alunițe

Culoarea alunițelor variază de la roz la maro deschis sau negru. Acestea diferă ca mărime. De obicei, au formă rotundă. Alunițele pot apărea oriunde pe fața sau pe corp. Unele alunițe se estompează, dar altele durează toată viața. O modificare a unei alunițe poate fi uneori legată de cancerul de piele.

♦Semne din naștere: Petele somon
semne din nastere si semnificatia lor semne din nastere cauze

Aceste pete roșii sau roz apar adesea în zona dintre ochi, pe pleoape sau pe partea din spate a gâtului. Sunt cauzate de grupuri de vase mici de sânge de sub piele. Petele de somon se decolorează și nu necesită tratament medical.

♦ Semne din naștere: Hemangiom cutanat

Acest semn de naștere tinde să crească rapid. Dacă unul apare lângă ochi, gură sau nas, tratamentul poate împiedica extinderea acestuia pe față. În zona inghinală, tratamentul poate preveni durerea care apare mai târziu.

♦ Semne din naștere: Petele maronii (café au lait)

Aceste semne de naștere au o formă ovală. Adesea au o culoare maro deschis. Acest tip de semne de naștere poate apărea în orice moment de la naștere până la vârsta copilăriei.

Pot deveni mai mari ca mărime, dar adesea se estompează. Dacă copilul are mai multe astfel de pete maronii, acestea pot indica o afecțiune medicală rară, numită neurofibromatoză.

♦ Semne din naștere: Pete albastre mongole

Aceste pete de culoare gri-albăstrui, apar mai ales la persoanele cu pielea închisă la culoare. Nu sunt dăunătoare, dar uneori sunt confundate cu vânătăile.

Petele mongole apar de obicei pe partea inferioară a spatelui și pe fese. De obicei, se estompează complet până la 4 ani.

♦ Semne din naștere: Pata de vin

Petele de vin au culoarea roz sau roșu și pot deveni roșu închis sau violete. Nu se estompează în timp și pot deveni mai întunecate dacă sunt lăsate netratate.

Pielea poate deveni, de asemenea, uscată, groasă sau denivelată. Petele de vin care apar pe pleoape pot necesita tratament medical sau monitorizare.

Tratamente pentru semnele din naștere

○ Terapie cu laser:
Aceasta poate fi o opțiune pentru petele de vin.

○ Propranolol:
Acest medicament poate preveni eficient creșterea unui hemangiom. De asemenea, poate micșora un hemangiom în creștere.

○ Chirurgie pentru eliminarea semnului de naștere:
Acest tip de intervenție chirurgicală poate fi utilizat pentru a scăpa de un semn de naștere, care ar putea duce la complicații ulterioare.

Chirurgia poate fi de asemenea utilă pentru tratarea unui semn de naștere crescut, care nu va dispărea pe cont propriu și care afectează aspectul copilului tău.

○ Timolol:
Acest medicament poate ajuta, de asemenea, la micșorarea unui hemangiom în creștere. Acesta este în formă lichidă, așa că îl poți aplica direct pe semnul de naștere al copilului.

○ Corticosteroid:
Acest medicament poate fi utilizat pentru a micșora un hemangiom. Dermatologul copilului tău poate să îți prescrie pilule sau să injecteze acest medicament în semnul de naștere.

○ Interferon:
Dacă copilul are un semn de naștere care poate pune viața în pericol, aceasta poate fi o opțiune.


MAI POTI CITI