SFATURI Psihologice pentru a ne atinge obiectivele personale. Recomandări psihologice pentru viata de zi cu zi.

Sfaturi și recomandări psihologice care ne pot îmbunătăți vizibil viața de zi cu zi. 

O gândire pozitivă, o proiecție plină de certitudini are avantajul unei stări de calm, a încrederii în reușită, ce se transmite și celor din jurul tău.

Iată așadar câteva recomandări ale psihologilor prin care ne putem motiva, pentru a ne atinge obiectivele personale în viața de zi cu zi

♦ Conștientizarea atât a scopului cât și a consecințelor faptelor noastre! Este deosebit de important să știm ce ne dorim să facem, de ce facem acea acțiune și ce rezultate ar putea avea.

♦ Te poți baza pe forțele tale proprii? Întotdeauna bazează-te pe forțele tale, cu încredere, pentru că a te bizui pe ceilalți și aștepta ajutor poate fi dezamăgitor și te poate opri din demersul acțiunilor tale.

Recomandari psihologice Sfaturi pentru viata de zi cu zi cum sa ai succes

Anticipează-ți succesul! Imaginea succesului dă încredere, este generatoare de entuziasm, însă dublată mereu de interesul sporit pentru performanță.

♦ Analiza tuturor resurselor pe care le avem-calități, aptitudini, experiență, mijloace financiare și materiale, pentru a putea demara cu încredere acțiunea.

Cât de mare este motivația? Uneori a fi supramotivat nu este întotdeauna benefic, deoarece emoțional vorbind, poți avea diverse trăiri, crește anxietatea, teama de eșec. Submotivarea scade considerabil capacitatea de a participa la activitate, duce la blazare și rutină, la superficialitate.

♦ Pregătirea celor care te pot ajuta în demersul tău. Cel care știe ce are de făcut, ce mijloace și ce idei are pentru realizarea scopului lui, are încredere și se implică, transmițând și celorlalți aceleași stări de încredere.

♦ Pentru reușita acțiunii este nevoie de planificare, de prezentarea ei cu argumente raționale, și prezentarea inclusiv a rezultatelor care pot veni.

♦ În orice proiect automotivarea, cât și motivarea celorlalți este esențială, precum și crearea sentimentului de valoare intrinsecă a fiecăruia , pentru ducerea la bun sfârșit a sarcinii.

O implicare conștientă în rezolvarea unei acțiuni, o monitorizare permanentă a modului de desfășurare a sarcinii, a comportamentelor celor implicați, cât și a ta, este necesară pentru a interveni în caz de stări de disfuncționalitate.


MAI POTI CITI