DEFUMOXAN păreri forumuri. Defumoxan 1,5 mg prospect, indicații, contraindicații, prețuri farmacii.

Părerea comentariilor despre Defumoxan (citizină) 1,5 mg comprimate Aflofarm extrasă din comentariile de pe forumurile cu topicuri despre medicamente pentru renunțarea la fumat, cât timp se ia, a luat cineva și dacă este compensat:

1. Păreri Pozitive - 0,70
2. Sentiment Negativ- 0,58
3. Opinii Neutre - 0,60


Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

Din părerile de pe forumuri am aflat că foarte multe persoane s-au bucurat de efectele acestui supliment și susțin că datorită lui și-au îmbunătățit starea de sănătate.

În acest prospect găsiți: Ce este Defumoxan comprimate și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați Defumoxan Aflofarm; Compoziție Defumoxan 1,5 mg; Cum să utilizați Defumoxan; Reacții adverse posibile si contraindicatii Defumoxan.

defumoxan 1,5 mg pareri forum prospect contraindicatii


Ce este Defumoxan 1,5 mg și la ce se utilizează

Medicamentul Defumoxan ajută la renunțarea la fumat și reducerea poftei de nicotină la fumătorii care doresc să se oprească din fumat.

Obiectivul tratamentului cu Defumoxan este renunțarea permanentă la utilizarea -produselor cu
conținut de nicotină.

Utilizarea Defumoxan permite o reducere treptată a dependenței de nicotină prin ameliorarea
simptomelor de sevraj.

La unele persoane, oprirea fumatului cu sau fără tratament a fost asociată cu un risc crescut de a
prezenta modificări de gândire sau comportament, sentimente de depresie și anxietate (arareori
incluzând ideație suicidară și tentativă de suicid) și poate fi asociată cu o agravare a unei tulburări psihice.

Dacă aveți antecedente de tulburare psihică, trebuie să vorbiți despre acest lucru cu medicul dumneavoastră.
Compoziție Defumoxan

Substanța activă este citizina. Un comprimat conține citizină 1,5 mg.

Celelalte componente din compoziția Defumoxan sunt: manitol (E 421), celuloză microcristalină, stearat de magneziu, dibehenat de glicerol, hipromeloză 3 mPas.

Mod de administrare Defumoxan

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Un ambalaj de Defumoxan (100 comprimate) este suficient pentru un tratament complet. Durata tratamentului este de 25 de zile. Defumoxan este pentru utilizare orală și trebuie luat împreună cu o cantitate adecvată de apă în conformitate cu următoarea schemă.

Zile de tratament - Doza recomandată - Doza zilnică maximă

♦ Zilele de la 1 la 3 - 1 comprimat la fiecare 2 ore - 6 comprimate / zi

♦ Zilele de la 4 la 12 - 1 comprimat la fiecare 2,5 ore - 5 comprimate / zi

♦ Zilele de la 13 la 16 - 1 comprimat la fiecare 3 ore - 4 comprimate / zi

♦ Zilele de la 17 la 20 - 1 comprimat la fiecare 5 ore  - 3 comprimate / zi

♦ Zilele de la 21 la 25 1 - 2 comprimate pe zi Până la- 2 comprimate / zi

Fumatul trebuie oprit cel târziu în ziua 5 de tratament. Fumatul nu trebuie continuat în timpul
tratamentului, deoarece acest lucru ar putea agrava reacțiile adverse. În caz de eșec al tratamentului,
tratamentul trebuie întrerupt și poate fi reluat după 2 - 3 luni.

Dacă utilizați mai mult Defumoxan decât trebuie În cazul unui supradozaj cu Defumoxan sunt observate simptome de intoxicație cu nicotină.

Simptomele de supradozaj includ stare generală de rău, greață, vărsături, creșterea frecvenței inimii, fluctuații ale tensiunii arteriale, probleme de respirație, încețoșarea vederii, convulsii.

Dacă prezentați oricare dintre simptomele descrise sau un simptom care nu este menționat în  prospect, încetați să luați Defumoxan și contactați-l pe medicul dumneavoastră sau pe farmacist.

Reacții adverse Defumoxan

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate
persoanele.

Aceste reacții adverse pot apărea cu anumite frecvențe, care sunt definite după cum urmează:

♦ Foarte frecvente - pot afecta mai mult de 1 din 10 utilizatori: modificare a apetitului (în principal creștere), creștere în greutate, amețeli, iritabilitate, modificări ale dispoziției, anxietate, creșterea tensiunii arteriale (hipertensiune arterială), gură uscată, diaree, erupții trecătoare pe piele, oboseală, tulburări de somn (insomnie, somnolență, letargie, vise anormale, coșmaruri), cefalee, creșterea frecvenței inimii, greață, modificări ale gustului, pirozis, constipație, vărsături, dureri abdominale (în special la nivelul etajului abdominal superior), dureri musculare.

♦ Frecvente - pot afecta între 1 și 10 din 100 utilizatori: dificultate de concentrare, încetinirea frecvenței inimii, distensie abdominală, senzație de arsură la nivelul limbii, stare generală de rău.

♦ Mai puțin frecvente - pot afecta între 1 și 10 din 1000 utilizatori: senzația de greutate în cap, scăderea libidoului, lăcrimare, dispnee, creșterea expectorației, salivație excesivă, transpirații, scăderea elasticității pielii, epuizare, creșterea nivelului transaminazelor serice.

Majoritatea reacțiilor adverse de mai sus apar la începutul tratamentului și se remit odată cu continuarea acestuia. Aceste simptome pot fi, de asemenea, și rezultatul renunțării la fumat (simptome de sevraj), nu al tratamentului cu Defumoxan.

Contraindicatii Defumoxan

Nu utilizați Defumoxan:

- dacă sunteți alergic la citizină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă aveți angină instabilă,
- dacă aveți antecedente de infarct miocardic recent,
- dacă aveți bătăi neregulate ale inimii semnificative din punct de vedere clinic,
- dacă ați avut recent un accident vascular cerebral,

- dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Atenționări și precauții

Defumoxan trebuie utilizat cu precauție în caz de cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă, hipertensiune arterială, feocromocitom (o tumoră a glandei suprarenale), ateroscleroză (întărirea arterelor) și alte boli vasculare periferice, ulcer gastric și duodenal, boală de reflux gastroesofagian, hipertiroidism (tiroidă hiperactivă), diabet, schizofrenie, insuficiență renală și hepatică.

Vârstnici

Din cauza experienței clinice limitate, nu se recomandă utilizarea Defumoxan la pacienți vârstnici cu vârsta peste 65 de ani. 

MAI POTI CITI