DEPRESIA: cum se crește natural nivelul de DOPAMINĂ pentru a reduce depresia boala secolului 21

Sfaturi medicale despre cum să reducem depresia (boala modernității) prin creșterea nivelului de dopamină în mod natural.

Dopamina este un neurotransmițător implicat în reglarea atenției, a motivației și a mișcărilor corpului.

Este demonstrat ca un nivel prea mic de dopamină reduce motivația și entuziasmul unei persoane.

Nivelul de dopamină poate fi crescut în mod natural prin:

♦ Consum mai mare de proteine și de probiotice. Dopamina este produsă din aminoacizii tirozină și fenilalanină, care se obțin din alimente bogate în proteine de calitate (carne slabă de pasăre de curte, pește, lactate, leguminoase).

depresia boala modernitatii remedii naturale cu dopamina


Mai mult chiar, deși este nevoie de mai multe cercetări, studii recente arată că suplimentele cu probiotice sunt asociate cu creșterea producției de dopamină și îmbunătățirea stării de spirit.

♦ Consum mai mic de grăsimi saturate. Anumite cercetări arată că grăsimile saturate (untura, untul, uleiul de palmier), dacă fac parte din dieta zilnică, duc la scăderea nivelului de dopamină.

♦ Efectuarea de exerciții fizice regulate. Mișcarea crește nivelul de endorfine și îmbunătățește starea de spirit.

Se pare că efectele se observă după numai 10 minute de sport, dar efectul pozitiv crește după 20 de minute de mișcare. Cercetări efectuate pe animale sugerează că exercițiul fizic sporește nivelul de dopamină din creier.

♦ Obținerea unui somn odihnitor. Lipsa somnului face ca nivelurile de dopamină să se reducă dramatic, ceea ce duce la scăderea concentrării și a coordonării.

♦ Muzica. O persoană care ascultă frecvent melodii care îi plac își poate crește în acest mod plăcut nivelul de dopamină.

♦ Meditația. Și momentele de meditație le sunt de ajutor persoanelor care vor să-și crească nivelul de dopamină.

♦ Administrarea unor suplimente pe bază de magneziu și vitamina B6 sau extracte din plante precum isopul de apă (Bacopa monnieri) sau ginsengul indian (Withania somnifera)


MAI POTI CITI