MIFEPRISTON prețul prelungirii vieții umane. Noi păreri medicale medicamente prelungirea vieții.

Mifepriston este un medicament folosit pentru a împiedica sarcina timpurie și pentru a trata unele forme de cancer și boala Cushing.

Mifepriston este un steroid sintetic, care blochează progesteronul, hormonul care întreține sarcina.

Acum însă, o cercetare medicală publicată recent în Journal of Gerontology: Biological Sciences a concluzionat că medicamentul Mifepriston poate prelungi durata de viață în cazul muștelor din familia Drosophila și C. elegans.

Studiind unul dintre cele mai comune modele folosite în testele de laborator, musculița de oțet, oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud au descoperit că mifepriston prelungește viața femelelor care s-au reprodus.

Mifepriston pareri efecte adverese preturi farmacii

În timpul împreunării femela primește o moleculă numită peptidă sexuală de la mascul. Studiile anterioare au arătat că aceste peptide cresc riscul de inflamații și scurtează viața femelei.

Cercetarea actuală a arătat că administrarea de Mifestron femelelor care s-au reprodus blochează efectele peptidelor sexuale, ajută la reducerea inflamației și menține sănătatea musculițelor, astfel prelungindu-le viața.

Studiile au arătat că reduce funcția reproductivă și modifică răspunsul imunitar și se crede că ar putea, de asemenea, să ducă la extinderea vieții.

Dorind să înțeleagă mai bine cum acționează Mifepriston, cercetătorii au analizat genele, moleculele și procesele metabolice care au suferit schimbări în momentul în care muștelor li s-a administrat medicamentul.

Au descoperit că o moleculă cunoscută sub numele de hormon juvenil joacă un rol esențial.

Acest hormon juvenil ajută la reglarea dezvoltării musculițelor de oțet de la etapa de ou până la formarea larvei și apoi a adultului.

Se pare că peptidele sexuale stimulează efectele hormonului juvenil schimbând metabolismul într-o rețea metabolic ce necesită mai multă energie.

Schimbările metabolice survenite cresc riscul de inflamații și chiar le fac pe muște mai sensibile la moleculele produse de bacteriile din microbiomul lor. Introducerea mifepristonului în această ecuație schimbă lucrurile.

Atunci când musculițele au consumat medicamentul metabolismul a rămas sănătos și au trăit mai mult decât surorile lor care nu au luat mifepriston.

Foarte important, aceste circuite metabolice sănătoase se păstrează la oameni și sunt asociate cu sănătatea și longevitatea. 


MAI POTI CITI