PEPENELE AMAR beneficii. Castravetele amar unde se găsește de vânzare. Păreri forumuri remedii diabet.

Pepenele amar beneficii, ce este si pentru ce se utilizează. Castravetele amare,. ceai, tincutră benefecii și efecte secundare. Cum se prepară corect ceaiul de pepene amar și sucul contra diabet.

Pepenele sau Castravetele amar beneficiază de păreri pozitive pe forumurile cu remedii naturale pentru diabet. 

Castravetele amar sau Pepenele amar (Momordica charantia) este fructul cu formă alungită a unei plante agăţătoare.

Beneficiile pepenelui amar pentru sănătate sunt numeroase, si tocmai de aceea aceasta legume este folosita ca si tratament alternativ pentru mai multe boli. 

Pepenele amar este comercializat mai ales sub forma de ceai sau suplimente alimentare. Există desigur si unele supermarket-uri care din când în când comercializează castravete amar la raionul de fructe și legume proaspete.
preparere corecta suc de pepene amar forum diabet

Castravetele amar este denumit şi insulina vegetală, şi are următoarele beneficii în lupta cu diabetul:

♦ scade nivelul glicemic;

♦ îmbunătăţeşte nivelul de zahăr din sânge;

♦ stimulează producția de insulină.

Pepenele amar este capabil sa reduca destul de mult nivelul de zahar din sange. 

Cheratina, polipeptida P, si glucozele cu acid oleonolic sunt o parte din ingredientele pepenelui amar care sunt esențiale in tratamentul diabetului. 

Cheratina conține amestecuri de steroizi naturali, care reduc nivelul de zahar din organism. Polipeptida P conține alcaloizi care pot promova deasemenea un nivel sănătos de zahar in sânge. 

Pe de alta parte, glicozidele cu acid oleanolic im piedica retenția zaharului din intestine. Prin urmare, aceste îmbunătățiri duc la reglarea nivelului de insulina in organism.

Deşi principala întrebuințare a pepenelui amar rămâne prevenția şi tratarea diabetului, consumul de Momordica charantia este indicat şi în:

➤ tulburări digestive;
➤ boli de ficat;
➤ hipertensiune arterială;
➤ pietre la rinichi;
➤ psoriazis;
➤ protecţie împotriva cancerului şi a tumorilor datorită proprietăţilor sale antitumorale.

Efecte secundare și contraindicații pepene amar

Administrarea concomitentă a castravetelui amar (indiferent că vorbim de suc sau suplimente alimentare) şi a medicamentelor pentru diabet poate duce la o scădere dramatică a nivelului de zahăr din sânge, de aceea întotdeauna este recomandată consultarea unui  medic specialist.

De asemenea, castravetele amar trebuie evitat în perioada sarcinii, dar şi în perioada alăptării deoarece are capacitatea de a trece în laptele matern.

Ceai de pepene amar rețetă preparare corectă

➤ Maceratul la rece de pepene amar - se prepara din 2 lingurițe cu pulbere adăugate la 250 ml de apa (o cana), se menține timp de 6 ore la temperatura camerei, iar apoi se strecoară. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi.  

➤ Infuzia de pepene amar- se prepara dintr-o lingura cu planta adăugata la 250 ml de apa clocotita (o cana), se menține timp de 10-15 minute la temperatura camerei, iar apoi se strecoară. Se administrează 3 cani cu infuzie pe zi.

In cazul administrării îndelungate la fiecare 6 săptămâni se fac 10 zile de pauza.

Preparare corectă rețetă suc de castravete amar pentru diabet

Ingrediente:

1 castravete amar;
1 măr verde;
ghimbir (1 bucăţică de aproximativ 2 cm);
suc de lămâie (2 linguriţe);
sare (1 linguriţă).

Mod de preparare:

După ce ai tăiat castravetele amar în două şi l-ai curățat de seminţe, taie-l bucățele într-un castron, freacă-l cu sare şi lasă-l 10 minute (sarea îi va atenua din gustul amar).

Stoarce bucățelele de pepene amar de suc, apoi adaugă-le în blender împreună cu ghimbirul şi mărul tăiat bucăţi şi el. 

Adaugă un pic de apă în piureul obținut, scurge toată zeama, toarnă zeama de lămâie, un pic de apă rece.

Ați obținut un suc proaspăt de castravete amar pentru diabet pe care trebuie să îl consumi în fiecare dimineață, pe stomacul gol.


MAI POTI CITI