POSTUL INTERMITENT plus terapia cu hormoni tratament al cancerului de sân

Post intermitent rezultate forum medical noutăți

O echipă de oameni de știință coordonată de USC a descoperit că dieta care mimează postul (intermittent fasting), combinată cu terapia cu hormoni, are potențialul de a ajuta la tratarea cancerului de sân, conform unor studii noi pe animale și unor mici teste clinice pe oameni. 

In studiile pe șoareci și două teste clinice pe cancerul la sân, cercetătorii USC și IFOM Cancer Institute din Milano, în colaborare cu Universitatea din Genova, au aflat că dieta postului (fasting și intermittent fasting) reduce nivelul de insulină din sânge, factorul 1 de creștere a insulinei și leptina. 

Rezultatele testării a 36 de femei cu terapia cu hormoni și post sunt promițătoare, dar cercetătorii spun că este prematur să determine dacă efectele vor fi confirmate în testări clinice pe scară largă. 

pareri postul intermitent forum rezultate


Studiul de față a fost publicat în jurnalul Nature.

Variante ale postului intermitent

Cel mai popular tip de dieta a postitului intermitent este, însă, cel care implica postul de 16-24 de ore, de doua ori pe săptămână. In restul timpului, se va manca normal.

Iată care sunt cele mai comune tipuri de post intermitent:

♦ Metoda 16/8 – se renunță la micul dejun, apoi se stabilesc mesele, în asa fel încât programul meselor sa se încadreze în 8 ore, după care se postește timp de 16 ore. 

De pilda, poți manca intre 12 si 8 seara, iar in restul timpului postești.

Mâncat / postit / mâncat – aceasta metoda implica postul de 24 de ore o data sau de doua ori pe săptămâna.

♦ Dieta 5:2 – in doua zile ale săptămânii se restricționează consumul caloric la 500 kcal, iar in restul zilelor se mănâncă normal. Zilele de post nu vor fi consecutive.

Postul intermitent funcționează pe principiul reducerii aportului caloric, însa e important sa nu mărești numărul de calorii consumate in restul zilelor.

Grupele alimentare care se admit în unele variante ale postului intermitent:

- orice legume de orice fel, sub orice formă. Atenție, dacă preferați legumele la conserva, verificați-le conținutul de zahar

- grăsimi vegetale sănătoase gen: ulei de floarea soarelui, măsline, sâmburi de strugure , de canepa, de nuci, de migdale, avocado, etc.

- 4 felii de pâine de alac

-100 g nuci de orice fel, dar nu prăjite ori cu sare

- in fiecare zi 3 căni de supa clara/ nu e însă obligatoriu, le puteți înlocui eventual cu ceai de ierburi- în fiecare zi 4 lingurițe de miere naturala ori 4 curmale sau smochine

-150 g de fructe pe zi

-cel putin 2 l lichide pe zi

- ideal pe zi 30 minute de mișcare gen plimbare in aer liber.


MAI POTI CITI