TOP 6 tratamente naturale ANXIETATE de la OMEGA 3 la VALERIANĂ cu păreri bune pe forumuri

Fie că este vorba de anxietate ușoară sau puternică, de anxietate cronică sau acută, pe lângă tratamentele medicamentoase există și remedii naturiste care pot contribui la recuperarea stării de bine.

Anxietate emoțională  nu este doar o stare mentală, ci o trăim în întreg corpul nostru: inima ne bate mai puternic, respirația ne este îngreunată sau foarte accelerată, ne simțim mușchii încordați, transpirăm, ne strânge stomacul.

TOP 6 remedii naturiste tratament anxietate apreciate pozitiv pe forumuri


♦ OMEGA 3 în tratamentul anxietății generalizate

Uleiurile de pește sunt benefice pentru inimă și combat starea de anxietate.

Studenții care au consumat 2,5 miligrame de acizi grași Omega 3 pe zi, timp de 12 săptămâni, au fost mai liniștiți înainte de examene decât ceilalți.
top remedii naturiste tratament anxietate usoara generalizata emotionala

În general, experții ne recomandă să consumăm alimente bogate în Omega 3.

Peștii de apă rece, precum somonul, sunt cea mai bună sursă de acizi grași. Anșoa și sardinele conțin și ele cantități mari de acizi grași.

♦ Valeriana remediu natural anxietate

Rădăcina de valeriană este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru anxietate. De fapt, guvernul german a aprobat folosirea ei pentru tratarea tulburărilor de somn.

Rădăcina de valeriană are un miros neplăcut, drept urmare, multe persoane preferă capsulele.

Valeriana este adesea combinată cu alte ierburi cu efect sedativ, precum ar fi hameiul, mușețelul și roinița.

♦ Mușețelul în tratamentul anxietății ușoare

Dacă treceți prin perioade de neliniște, o cană cu ceai de mușețel vă poate calma. Anumite componente din mușețel interacționează cu receptorii din creier la fel cum fac anumite medicamente, precum Valiumul.

Într-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania, pacienții care au luat suplimente de mușețel timp de opt săptămâni au simțit o ameliorare semnificativă a simptomelor de anxietate, spre deosebire de pacienții tratați cu suplimente placebo.

♦ Hameiul remediu bun pentru tratarea anxietății

Compusul sedativ găsit în hamei este un ulei volatil, pe care îl găsim doar în extracte și tincturi precum cele folosite în aromaterapie.

Hameiul este folosit ca sedativ pentru a induce somnul și relaxarea deoarece are acțiune anxiolitică, sedativă, hipnagogică, spasmolitică.

♦ Florea pasiunii remediu împotriva anxietății recunoscut medical

Floarea pasiuni are un real efect sedativ. Guvernul german a aprobat folosirea ei pentru tratarea stărilor de anxietate.

Unele studii au arătat că floarea-pasiunii poate reduce simptomele de anxietate la fel de eficient ca medicamentele.

Floarea pasiunii este folosită de multe ori pentru insomnie. Ca și alte sedative, aceasta poate induce o stare de somnolență.

Aveți grijă când folosiți mai multe plante cu efect sedativ în același timp și nu luați floarea-pasiunii mai mult de o lună fără întrerupere.

♦ Roinița plantă medicinală cu virtuți terapeutice tratamentul depresiei și anxietății

Roinița este folosita pentru a reduce stresul si anxietatea si ca mijloc de producere a somnului inca din Evul Mediu.

Într-un studiu la care au participat subiecți sănătoși, persoanele care au luat extract de roinita (600 mg) era mai calmi și, in același timp alerți, decât cei ce luau pilule placebo.

Atentie, totuși, unele studii au arătat ca un consum prea mare de roinita va creste starea de anxietate, ceea ce înseamnă ca este recomandata in doze mici. Roinița, adesea, combinata cu alte plante medicinale care induc relaxarea, precum hameiul, mușețelul sau valeriana.

De reținut! Corectarea factorilor care determină apariția simptomelor de anxietate sau care favorizează cronicizarea anxietății pe termen lung normalizează activitatea creierului în circuitele neuronale care prezintă disfuncții în tulburările de anxietate!


MAI POTI CITI