Top 7 remedii naturiste pentru HERPES. Ce să nu faci dacă ai herpes.

Recomandări ce să nu faci dacă ai herpes și care sunt cele mai bune 7 remedii naturiste pentru herpes

Dacă ai herpes, este important să faci și câteva schimbări în alimentație.

Evită preparatele grele (carnea, prăjelile, grăsimile, în felul acesta se diminuează cu până la jumătate perioada de timp necesară vindecării.

Specialiștii spun că la persoanele care obișnuiesc să consume frecvent carne și alimente care solicită ficatul, dar și cele care beau alcool în exces sau fumează recidivele herpetice sunt foarte frecvente, iar vindecarea este îngreunată.

Top 7 tratamente naturiste pentru herpes

1) Mierea de albine combate herpesul

Aplică ½ linguriță de miere pe herpes și las-o să acționeze 5-7 minute. Clătește apoi cu apă din belșug. Mierea are proprietăți antibacteriene și totodată calmante.

tratamente naturiste herpes care au efect si dau rezultate

Deci, aceasta va combate cauza herpesului, însă totodată va ameliora simptomele cauzate de acesta. Aplică miere de cel puțin 2 ori pe zi, până vezi îmbunătățiri.

2) Pastă de bicarbonat de sodiu utilă în tratarea herpesului

Prepară o pastă din puțin bicarbonat de sodiu și apă. Cu ajutorul unui bețișor de ureche, aplică această pastă pe herpes și las-o să se usuce.

Pasta de bicarbonat va usca mai repede herpesul și totodată va ameliora senzația de mâncărime resimțită în zona respectivă.

3) Suplimente care conțin lizină ajută la vindecarea herpesului

În perioadele cu stres, sistemul imunitar slăbește și crește astfel riscul să-ți apară un herpes bucal. Suplimentele cu lizină pot ajuta la prevenirea apariției herpesului și scurtează procesul până la vindecare.

Potrivit unui studiu, lizina blochează un alt aminoacid numit arginină, de care HSV-1 are nevoie pentru a se multiplica. 

Potrivit specialiștilor, un supliment zilnic de 1.000 mg de lizină scade riscul apariției herpesului la persoanele care sunt predispuse la recidive herpetice.

4) Aloe vera

Gelul de aloe vera calmează inflamația și totodată hidratează în profunzime leziunea, estompând-o.

5) Vitamina E

Sparge o capsulă de vitamină E uleioasă și folosește un bețișor de ureche pentru a aplica uleiul pe leziunea bucală. Lasă vitamina E să se usuce.

Repetă operațiunea de mai multe ori pe zi. Proprietățile antiinflamatoare ale uleiului de vitamina E vor calma inflamația și durerile.

6) Compresele reci

Acestea pot fi aplicate pentru reducerea simptomatologiei și pentru combaterea procesului inflamator.

Util se dovedește a fi și un cub de gheață, învelit într-un tifon sau un prosop curat, aplicat pe zona dureroasă.

Însă nu pune niciodată gheață direct pe piele - pentru că este posibil să ”ardă” pielea.

7) Compresele calde

Pregătește-ți o compresă caldă, uscată, pentru a grăbi retragerea herpesului. Poți umple deasemenea o șosetă curată cu orez, pe care o vei încălzi fie în cuptorul cu microunde și o vei aplică pe zona dureroasă.

Ideal ar fi să aplici o asemenea compresă imediat ce apar primele semne care anunță herpesul – mâncărime în zona respectivă, senzația de arsură sau durerea.

Aplicarea unei comprese calde va reduce durerea, dar totodată va împiedica umflarea buzei, determinând astfel ca herpesul să se retragă.


MAI POTI CITI