Eliberarea de ganduri negative ne scapă de aceste boli. Alungarea gandurilor negative și sănătatea.

Eliberarea de ganduri negative, alungarea și controlul gandurilor negative, metode de a scapa de gandurile negative pentru a nu suferi de unele din bolile psihosomatice.

Gândurile negative automate și frica de propriile gânduri plus gândurile negative obsesive sunt la rândul lor aspecte dezechilibre emoționale pe care le resimțim la nivel psihic, neluate în seamă, se transformă în timp în afecțiuni fizice.

Tulburările emo­ționale suprimate (stres, su­ferință, anxietate, sentimentul singurătății, furie reprimată, sentimentul neîmplinirii) favorizează eliberarea de substanțe chimice în organism – adrenalina, cortizolul (hormonul stresului) care în cantități mari afectează buna funcționare a organelor interne și reduc producția de „substanțe bune” endorfinele (moleculele fericirii).

Există multe emoții care îți pot tulbura liniștea, echilibrul interior și abilitatea de a te concentra asupra lucrurilor cu adevărat importante. De cele mai multe ori, aceste emoții sunt negative.
eliberarea de gandurile negative obsesive care ne imbolnavesc

Factori precum anxietatea și stresul prelungit pot provoca frustrare, oboseală și chiar furie vizavi de întreaga lume.

Dintotdeauna oamenii s-au ferit in general de lucrurile care ii fac sa se simtă rău, sa simtă emoții negative sau care le cauzează disconfort, persoanele care au trecut prin stări de anxietate, panica si ganduri obsesive cu atat mai mult cu cat au experimentat momente foarte dificile.

Iată lista bolilor pe care gândurile negative le provoacă organismului nostru


♦ Enurezisul

În cazul copiilor există o strânsă legătură între frică și micțiunile necontrolate noaptea în pat. Acestea sunt expresia cea mai evidentă a fricii pe care o are un copil de cineva sau ceva.

Atunci când se prelungește la vârste mai mari, este dovada fricii pe care o are copilul de agresivitatea cel mai probabil parentală. Copiii bătuți, agresați, certați violent vor prezenta enuresis nocturn

♦ Tulburările din sfera genitală

Vor reflecta diverse blocaje sau neacceptări în raport cu activitatea sexuală. De asemenea, afecțiunile genitale pot denota rușine, incapacitate de manifestare sexuală, conflict între concepte educaționale și simțire.

Chiar și o îngrășare a corpului în zona organelor genitale poate sugera anumite dezechilibre în perceperea relaționării sexuale.

♦ Hipertensiunea arterială apare ca urmare a luptei cu viața

O tensiune crescută arterială este deci simbolul organic al unei ,,presiuni a vieții”.

Organismul funcționează cu toate motoarele turate și obligă țesuturile să primească sânge. Un fel de „trebuie să continui să lupți, faci față în orice condiții!”

♦ Bolile sistemul digestiv reprezintă oglinda problemelor generate de teama pentru ziua de mâine

Hiperaciditatea gastrică este expresia unei „măcinări” mentale excesive în raport cu resursele materiale.

Persistența ei timp îndelungat se va repercuta în gastrită, simbolul stresului material, financiar, sau în ulcer, care semnalizează deja o stare de îngrijorare și de tensiune continue.

Afecțiunile duodenului apar  atunci când din stomac sunt evacuate prea repede alimente. Este simbolul grabei, al incapacității noastre de a ne bucura de experiențe mici precum momentul mesei.

Constipația apare pe fondul încrâncenării, al dorinței de a fi în control și de a rezolva toate problemele care apar. Este apanajul celor care depind foarte mult de părerile și de aprecierile celorlalți.

♦ Afecțiunile pielii pot apărea în cazul persoanelor anxioase

Lipsa de încredere cauzează acneea. Acneea, specifică adolescenței, este o respingere inconștientă a mediului social și în același timp indiciul neîncrederii și nesiguranței de sine în raport cu exteriorul și cu judecata celorlalți.

În cazul tinerilor, denotă un dezechilibru între ceea ce și-ar dori să fie și să facă și resursele de încredere pe care aceștia le au. Pe măsură ce adolescentul este ajutat să elibereze frustrările și să capete încredere in sine, acneea se poate ameliora.

♦ Afecțiunile părului au legătură cu puterea pe care o exprimăm la exterior, în raport cu ceilalți. 

Când părul are perioade în care cade mai mult, el poate arăta faptul că persoana resimte o scădere a puterii, o oboseală pe care îi este greu să o accepte din cauza activităților pe care le desfășoară.

Sfaturi pentru a-ți elibera mintea în funcție de gândurile negative


♥ Te simți blocat și nu știi cum să ieși dintr-o anumită situație

Dacă treci printr-o perioadă complicată și te simți tensionat, foarte neliniștit și simți că nu ai aproape niciun moment în care să îți limpezești mintea, desenează spirale pentru a te simți mai bine. Este o activitate foarte relaxantă.

♥ Te simți disperat

Cu toții am avut și avem momente în care suntem copleșiți și simțim că ducem în spate toate poverile lumii. Când te simți așa, poate fi foarte cathartic să desenezi cărări.

Desenează drumuri și poteci care se închid, dar sunt însoțite de poduri rezistente.

♥ Ești neliniștit

Fă o păpușă din cârpe. Pe măsură ce creezi fiecare parte, vei găsi o oarecare pace generată de identificarea ta cu această formă umană pe care ai creat-o cu mâinile tale.

♥ Simți furie

Ia niște hârtie colorată și rupe-o în mai multe fâșii. Fă-o încet, concentrându-ți atenția asupra acestei sarcini.

Împletește fâșiile obținute. Puțin câte puțin, vei găsi o soluție pentru furia care te macină.


MAI POTI CITI