Păreri beneficii ale DIETEI cu Semințe de IN. Contraindicații Semințe de in și efecte secundare.

Sumar articol: detoxifiere cu seminte de in, dieta cu seminte de in, contraindicatii seminte de in, ceai de seminte de in beneficii

Nutriționiștii sunt de părere ca semintele de in consumate ca simple gustări între mese sau ca desert,  reduc nivelul colesterolului, reglează tranzitul intestinal şi vă scapă de kilogramele în plus. Acizii graşi Omega 3 din semintele de in reduc nivelul colesterolului total şi al colesterolului „rău“ (LDL).

Contraindicații semințe de in


Din cauza conţinutul de substanţe care acţionează precum estrogenii, femeile însărcinate ar trebui să limiteze consumul de seminţe de in, recomandă specialiştii.
dieta cu seminte de in pareri contraindicatii si efecte adverse

De asemenea, persoanele cu obstrucţie intestinală ar trebui să evite seminţele de in, fiindcă acestea au un conţinut crescut de fibre alimentare şi pot tulbura suplimentar tranzitul.

Printre efectele secundare cele mai întâlnite ale consumului de seminţe de in, se numără: meteorismul intestinal (acumularea de gaze), flatulenţă, dureri abdominale, greaţă, constipaţie sau diaree, balonări.

Este foarte important ca persoanele care aleg să includă în dietă seminţele de in să se hidrateze în mod corespunzător, fiindcă fibrele alimentare pot da peste cap tranzitul intestinal, dacă nu bem destulă apă.

Dieta de slăbire cu semințe de in


Semințele de in sunt un bun ajutor natural în curele de slăbire datorită proprietăților antioxidante care stimulează metabolismul.

Fibrele pe care le conțin semintele de in mențin senzația de sațietate și acizii grași omega 3 țin în frâu pofta de dulciuri.

Dacă vrei să slăbești e indicat să incluzi semințele de in în dietă într-un mod controlat și să le mănânci în fiecare zi la una din mese.

Ai nevoie doar de Semințe de in și Apă,

Înainte de a începe această dietă de slăbire cu semințe de in, cel mai bine este să consulți un nutriționist, pentru a stabili doza de care are nevoie organismul tău.

În general, este recomandat să consumi trei linguri de semințe de in pe zi, pe tot parcursul zilei.

Pentru fiecare lingură de semințe de in, va trebui să bei câte un pahar de apă, înainte de masă. Poți adăuga semințele de in și în diferite alimente: cereale, iaurt, salate, piureuri.

Dieta cu semințe de in care îndepărtează pietrele la rinichi


Ceaiul preparat din seminţe de in amestecat cu zeamă de lămâie se recomandă în caz de pietre la rinichi, litiază renală şi inflamaţii ale vezicii urinare.

Extern, seminţele de in măcinate se folosesc sub formă de cataplasme.

Făina de in, în amestec cu apa, se fierbe până se obţine o pastă, care, mai apoi, se pune între două bucăţi de pânză şi se aplică pe locul bolnav – furuncule, abcese, dureri articulare şi alte afecţiuni ale pielii.

Cataplasma se menţine permanent caldă timp de câteva ore. Aceasta calmează durerile de oase şi ajută la evacuarea puroiului.

ATENȚIE! Nu cumpăraţi ulei din seminţe de in, fiindcă în compoziţia acestuia nu se mai găsesc multe dintre substanţele care fac din seminţele de in adevăraţi aliaţi ai sănătăţii, cum sunt fibrele şi mare parte din cantitatea de lignină


MAI POTI CITI