Remedii naturale pentru CĂDEREA PĂRULUI. Tratamente pentru căderea parului făcute acasă

Remedii pentru căderea părului la îndemâna oricui, Tratament natural pentru căderea parului, soluții pentru căderea parului la femei și bărbați.

WIKI: Căderea părului poate avea loc din cauza moștenirii genetice de alopecie, dar și din cauza stresului, a unor afecțiuni ale tiroidei sau infecții ale scalpului. 

De asemenea, părul poate cădea mai mult și se poate rări odată cu înaintarea în vârstă.

În cazul în care părul îți cade mult, este indicat să mergi la medic, pentru a primi diagnosticul și tratamentul adecvat.

Iată însă ce poți face între timp pentru a împiedica, pe cât posibil, căderea părului, câteva remedii, soluții naturiste pentru căderea părului.  

Mănâncă alimente care au proteine. Foliculii de păr sunt făcuți mai ales dintr-o proteină numită keratină.
solutii naturiste remedii pentru caderea parului

Un studiu medical din anul 2017 în care au fost implicați 100 de participanți care se confruntau cu căderea părului a arătat că existau mai multe carențe nutritive la aceste persoane, inclusiv de aminoacizi care servesc ca blocuri de proteine.

Oamenii de știință consideră că sunt necesare mai multe studii pe această temă, însă consumul unei diete bogate în proteine poate ajuta la prevenirea căderii părului.

Opțiunile sănătoase includ alimente precum nuci, fasole și mazăre, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, pește, pui de țară, curcan, ouă.

Adoptă dieta mediteraneană. Un studiu clinic din anul 2018 a dezvăluit că o alimentație bazată pe legume crude și ierburi proaspete, precum dieta mediteraneană, poate reduce riscul de alopecie androgenică sau chelie (afecțiune dermatologică genetică, afectează cu predilecție bărbații, dar într-o oarecare măsură poate afecta și femeile) sau poate încetini debutul acesteia.

Cele mai bune rezultate au fost observate atunci când participanții au consumat cantități mari din alimente precum pătrunjel, busuioc, salată verde, mai mult de trei zile pe săptămână.

Încearcă un tratament împotriva căderii părului. Folosește un tratament pentru fortificarea și mărirea rezistenței părului, pe bază de aminexil, vitamina PP, ulei de ricin, niacinamidă.

♦ Ia un supliment alimentar de multivitamine și minerale care opresc și încetinesc căderea părului. 

Medicii au stabilit că vitaminele A, B, C, D, fierul, seleniul și zincul sunt toate importante pentru procesele de creștere și de păstrare a părului.

Suplimentele se găsesc în majoritatea magazinelor alimentare sau a farmaciilor, dar este desigur recomandat să ceri sfatul medicului înainte de a lua suplimente de orice fel (mai ales dacă suferi de anumite afecțiuni și te afli sub tratament medicamentos).

♦ Folosește ulei de cocos pentru scalp și păr. Conform mai multor studii efectuată în 2018, cercetătorii au fost de părere că uleiul de nucă de cocos poate ajuta la prevenirea deteriorării părului, cauzată de produsele de styling și de expunerea la soare (raze ultraviolete).

Acidul lauric care se găsește în compoziția uleiul de nucă de cocos ajută la fixarea proteinei în păr, protejându-l de ruperea de la rădăcină.

Masajul cu ulei de nucă de nucă de cocos poate contribui la o circulație mai bună a sângelui la nivelul scalpului și poate ajuta la regenerarea părului.

Cu o oră înainte de a te spăla pe cap, masează scalpul și părul pe lungime cu ulei de cocos și lasă-l să acționeze, apoi spală-te cu un șampon care să conțină cu ulei de cocos, sau dacă nu, cu un șampon împotriva căderii părului.

Uleiul de cocos are, de asemenea, și un pronunțat efect antimătreață.

♦ Nu-ți prinde părul prea strâns. Dacă îți ții mereu părul în cozi strânse tare cu elastic, firele sunt forțate să iasă din rădăcină și așa te pomenești că îți cade prea mult păr.

De asemenea, folosirea excesivă a plăcii de îndreptat părul sau a ondulatorului îți poate rupe firele.


MAI POTI CITI