Terapia cu Lumină ROȘIE profundă VINDECĂ ochii cu vedere scăzută. Noi păreri medicale.

Cercetătorii de la University College London sunt de părere că expunerea la o lumină roșie profundă îmbunătățește funcția retinei și astfel îmbunătățește vederea deteriorată.


Este cunoscut în literatura de specialitate că în jurul vârstei de 40 de ani, celulele din retină încep să îmbătrânească.

Ritmul acestei îmbătrâniri ale retinei este cauzat, în parte, de faptul că mitocondria celulei, al cărei rol este de a produce energie (cunoscută sub numele de ATP - adenozin trifosfat ) și de a stimula funcția celulară, intră într-un declin accentuat.

Densitatea mitocondrială este cea mai mare în celulele fotoreceptoare ale retinei, care au cerințe mari de energie.

Așadar, retina îmbătrânește mai repede decât alte organe, cu o reducere de ATP de 70% pe parcursul vieții, determinând un declin semnificativ al funcției fotoreceptorului, deoarece lipsește energia pentru a-și îndeplini rolul normal.
cum sa ai ochi si vedere sănătoasa cu lumina roșie

Cercetătorii britanici s-au bazat pe descoperirile lor anterioare în studii efectuate pe șoareci, bondari și musculițe de oțet, în care s-au observat clinic îmbunătățiri semnificative ale funcției fotoreceptorilor retinei atunci când ochii au fost expuși la 670 nanometri (lungime de undă lungă) de lumină roșie profundă.

Mitocondriile au caracteristici specifice de absorbție a luminii care le influențează performanța: lungimile de undă mai lungi, cuprinse între 650 și 1000 nm, sunt absorbite și îmbunătățesc performanțele mitocondriale pentru a crește producția de energie, afirmă oamenii de știință.

Populația fotoreceptorului retinei este formată din conuri, care mediază viziunea culorilor, și bastonașe, care asigură viziunea periferică și adaptează vederea în lumină slabă.

Pentru studiul publicat în Journals of Gerontology, au fost recrutate 24 de persoane (12 bărbați și 12 femei), cu vârste cuprinse între 28 și 72 de ani, care nu aveau boli oculare.

Ochii participanților au fost testați pentru sensibilitatea bastonașelor și a conurilor la începutul studiului.

Sensibilitatea bastonașelor a fost măsurată în ochii adaptați la întuneric (cu pupilele dilatate), solicitând participanților să detecteze semnale de lumină slabă în întuneric, iar funcția conurilor a fost testată prin identificarea unor litere colorate care aveau un contrast foarte redus și apăreau din ce în ce mai estompate, proces numit contrast de culoare.

Toți participanții la studiu au primit apoi o mică lanternă cu LED-uri pentru acasă și au fost rugați să se uite la raza sa de lumină roșie profundă de 670 nm trei minute pe zi, timp de două săptămâni. Apoi, cercetătorii le-au testat din nou sensibilitatea conurilor și bastonașelor.

Astfel, autorii studiului au descoperit că lumina de 670 nm nu a avut niciun impact asupra persoanelor mai tinere, dar la cele în jurul vârstei de 40 de ani și peste, s-au obținut îmbunătățiri semnificative.

Sensibilitatea la contrast a culorilor (capacitatea de a detecta culorile) s-a îmbunătățit cu până la 20% la unele persoane cu vârste de 40 de ani sau mai mult.

Îmbunătățirile au fost mai semnificative în partea albastră a spectrului de culori, care este mai vulnerabilă la îmbătrânire.

Sensibilitatea bastonașelor (capacitatea de a vedea la lumină scăzută) s-a îmbunătățit semnificativ la particianții cu vârste de 40 de ani și peste, deși gradul de îmbunătățire a fost mai mic decât cel legat de contrastul de culoare.


MAI POTI CITI