AVIZUL EPIDEMIOLOGIC 2020 pentru reintrare în colectivitate este OBLIGATORIU deoarece toată lumea vrea să se acopere de hârtii

Cine eliberează avizul epidemiologic pentru înscrierea în colectivitate, aviz epidemiologic 2020-2021. Aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate 2020. Model aviz epidemiologic completat. Aviz epidemiologic valabilitate în 2020. Aviz epidemiologic pret online. Eliberare aviz epidemiologic coronavirus online.

Avizul epidemiologic pentru reintrare în comunitate se eliberează în următoarele circumstanţe, potrivit legii: 


♦ după o perioadă de absenţă din colectivitate de cel puţin 3 zile consecutive;

♦ la plecarea în tabere

♦ vizite de studiu etc.

Adeverința medicală pentru înscrierea în colectivitate și avizul epidemiologic pentru reintrare în colectivitate sunt obligatorii pentru elevi și preșcolari, la începerea noului an școlar 2020, a precizat miercuri, 9 septembrie, Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru.
Cine elibereaza avizul epidemiologic 2020 2021 pentru (re)intrare în colectivitate 2020

Reprezentanții instituției conduse de Nelu Tătaru spun că nu au în vedere, în acest moment, renunțarea la obligativitatea prezentării acestor documente.

Potrivit site-ului Ministerului Sănătății, documentele medicale necesare la înscrierea / frecventarea/terminarea unui ciclu de învățământ sunt:


a) adeverinţă medicală pentru înscrierea în colectivitate, 

b) aviz epidemiologic pentru (re)intrare în colectivitate.

Părerea medicilor de familie este că atunci când au fost introduse aceste avize epidemiologice pentru înscriere și / sau reintrare în colectivitate erau doar la grădiniță sau la creșă și aveau rolul de a permite copilului să reintre în colectivitate.

Dacă copilul avea o problemă de sănătate și era trimis acasă, i se spunea ca atunci când revine, să aducă o hârtie de la medic pentru a demonstra că este sănătos. 

Însă între timp, lucrurile se pare că au degenerat, toată lumea vrea să se acopere de hârtii și solicită în mod aberant aceste avize epidemiologice pentru revenirea la școală după vacanță

Adeverință medicală pentru înscrierea în comunitate se eliberează în următoarele circumstanțe, potrivit legii:


➤ La înscrierea în fiecare ciclu de învățământ - se eliberează de către medicul de familie sau de către medicul colectivității de la care provine copilul.

➤ La terminarea unui ciclu de învățământ preuniversitar - se eliberează de către medicul care are în supraveghere colectivitatea.

➤ La transferul elevului într-o altă unitate şcolară - se eliberează de medicul care are în supraveghere unitatea de învăţământ de la care se transferă

Medicii de familie ceruseră să se renunțe la aceste avize și adeverințe la începutul anului școlar, motivând că numărul părinților și a copiilor care se vor prezenta la cabinete într-un timp foarte scurt crește riscul de îmbolnăvire atât pentru copii, cât și pentru bolnavii cronici care merg la medicul de familie.


MAI POTI CITI