Cele mai bune MEDICAMENTE naturiste pentru GREAȚĂ. Medicamente pentru senzația de greață plafar.

Cele mai bune pastile naturiste pentru greață și vărsături, medicamente naturiste eficiente pentru stări de greață, medicamente de la plafar pentru grețuri și vărsături.

♦ Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Semințele şi uleiul de fenicul 

Utilizarea primară este pentru a liniști sistemul digestiv şi pentru probleme digestive, fiind astfel de foarte mare ajutor în evitarea greții. S-a descoperit că uleiul de semințe de fenicul scade intensitatea colicilor la sugari.

Se poate face ceai sau să se mănânce seminţele. Pentru o greaţă mai acută  este mai bine să se utilizeze măcinat în capsule şi cu capsule ghimbir, pentru că funcţionează bine împreună.

Nu depăşiţi recomandarea de dozaj pentru  ghimbir şi fenicul. Pentru a a fi siguri de dozele potrivite consultaţi –vă cu medicul dumneavoastră dacă sunteţi gravidă, alăptaţi, sau luaţi alte medicamente.
medicamente naturiste tratamentul senzatiei de greata si varsaturilor


♦ Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Menta

Menta este alt remediu tradițional folosit de multi ani pentru ameliorarea greței. Atât in stare cruda, cât si sub forma de ulei, este benefic pentru indigestie si sindromul de intestin iritabil. 

Menta calmează si relaxează mușchii stomacului, pentru ca bila sa poată metaboliza grăsimile, iar alimentele sa treacă prin stomac mai rapid. 

Ceaiul de menta este, probabil, cea mai buna si rapida cale de a ameliora greata, însă puteți folosi si ceaiul de menta sub forma de aromoterapie. 

Aveți atenție deoarece menta este contraindicata dacă suferiți de reflux gastroesofagian!

♦ Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Ghimbir 

Ghimbirul este cel mai eficient remediu anti-greata, multe dintre pastilele antiemetice naturiste fiind pe baza de ghimbir. 

Studiile făcute in domeniu au confirmat eficienta ghimbirului in  tratarea senzației de greata, dar si a vărsăturilor, cauzate de sarcina, rau de mișcare si chimioterapie. 

Avantajul consumului de ghimbir este ca nu prezintă aceleași riscuri la capitolul efecte adverse ca si medicamentele antiemetice (împotriva senzației de greață și vărsături).  

Poți consuma ghimbirul ca atare, mestecând o felie subțire. De asemenea, poți bea ceai de ghimbir sau poti folosi capsule cu extract de ghimbir.


♦ Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Scorțișoara 

Daca senzația de greata este cauzata de durerile menstruale, scorțișoara este cea care o poate combate. Poți consuma scorțișoara atât in preparatele gătite, cât si în ceai.

♦ Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Lămâia

Mirosul de citrice, precum cel de la o felie proaspătă de lămâie, poate reduce senzația de greata. 

Puteti opta atât pentru felierea unei lamai, cât si pentru folosirea cojii acesteia, deoarece ambele variante ajuta la emanarea uleiurilor esențiale in aer.

♦  Cele mai bune medicamente naturiste pentru greață: Ardeii iuți

In ciuda faptului ca alimentele condimentate nu sunt recomandate in afecțiunile digestive, cercetătorii au descoperit ca ardeii iuți pot fi utili in combaterea senzației de greață. Ardei iuți contin un compus numit capsaicina, care blochează percepția de durere și stimulează neurotransmițătorul P, care acționează asupra creierului similar cu medicamentele antivomitive.

Alte recomandări pentru tratamentul natural al senzațiilor de greață 


In cazul stărilor de greata care sunt însoțite de vărsături puternice, este foarte importanta evitarea deshidratării organismului, care se manifesta prin uscarea gurii, apatie si lipsa urinei. 

Pentru a evita astfel de stări, consumați permanent apa plata sau ceai de plante.

Dieta echilibrată este importantă în tratamentul natural al stărilor de greață

Pentru a ameliora greata este indicat sa evitați alimentele picante si grase, excesul de carbohidrați si mesele copioase. 

Mai mult, este indicat sa rămâneți hidratat, sa beți cel putin doi litri de lichide pe zi. 

O dieta echilibrata poate fi asociata cu exercițiile fizice pentru rezultate mai bune. Exercițiile de tip aerobic sau yoga pot ameliora greata.

ATENȚIE! Daca simptomele de greață și vărsături nu se ameliorează după câteva zile sau dacă resimțiți dureri puternice, adresați-va medicului, deoarece simptomele ar putea indica o problema medicala severa care necesita tratament medical imediat. 


MAI POTI CITI