DIETA contra balonării. Medicamente pentru BALONARE. Remedii naturiste în caz de balonare.

Ce dieta contra balonării este recomandată. Medicamente bune pentru balonare. Remedii naturiste în caz de balonare.


Dieta contra balonării


Balonarea poate fi combătută și prin adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase. 

Astfel, este indicat a se elimina din meniu alimentele care provoacă balonare (și care pot diferi de la persoană la persoană) și creșterea consumului de proteine (carne slabă, legume, orez) și de fibre, însă nu fibre obținute din legume bogate în amidon. 

De asemenea, introducerea în meniu a grăsimilor sănătoase, obținute din nuci, ulei de pește, ulei de cocos sau ulei de măsline, și consumul de cereale fără gluten (orez, mei, quinoa, tapioca) au efect benefic asupra digestiei. 

De evitat consumul de grâu, lapte de vacă, porumb, drojdia și citricele.
medicamente bune balonare remedii eficiente contra balonarii

Medicamente bune pentru balonare


Medicamentele pentru balonare au rolul de a ameliora simptomele și de a favoriza eliminarea gazelor din intestine. 

Astfel, sunt recomandate pastile pentru balonare antispastice, cu rol în combaterea crampelor musculare și reducerea disconfortului abdominal, și pastilele pentru balonare antiacide, cu rol în reducerea hiperacidității gastrice. 

Alte medicamente extrem de eficiente în reducerea balonării sunt laxativele, pentru că favorizează tranzitul intestinal și, implicit, flatulența, dar și probioticele și prebioticele, acestea având rol în reechilibrarea microflorei intestinale. 

Recomandarea noastră este Gastrocalmin un supliment alimentar foarte de eficient în tratarea balonării și a stărilor care însoțesc excesele alimentare. 

Acesta poate fi administrat imediat după masă sau ori de câte ori este nevoie, contribuind la menținerea confortului digestiv, la susținerea funcțiilor normale ale tractului gastrointestinal și la funcționarea normală a enzimelor digestive. Cu măsură, acest tratament pentru balonare este indicat și femeilor însărcinate.

Remedii naturiste recomandate în caz de balonare.


Cel mai eficient remediu naturist în cazul balonării este cărbunele medicinal. 

Cprbunele medicinal se poate procura doar de la farmacie, este realizat exclusiv din plante și are efecte remarcabile în absorbția gazelor intestinale și combaterea flatulenței. 

De asemenea, masajul abdominal și compresele calde puse pe abdomen pot combate simptomele neplăcute ale balonării. 

Persoanele care se confruntă deseori cu balonare pot apela cu încredere la remediile din zona fitoterapiei, dar și la reflexoterapie și acupunctură. 

Reflexoterapia constă în masarea în talpă sau palmă a zonei care corespunde stomacului și intestinelor și rezultatele sunt foarte apreciate.