L-TEANINA păreri forumuri, beneficii, proprietăți, efecte secundare și prețuri plafar

În acest articol veți găsi informații despre părerile legate de beneficiile pe care le aduce L-teanina, proprietăți L-teanina și ce efecte secundare are, ce este L-teanina și pentru ce se utilizează, la ce prețuri găsim L-teanina în farmacii si la plafar.

Ce este L-teanina și ce beneficii sunt apreciate pe forumurile de specialitate


L-teanina este un aminoacid neesențial pentru reducerea stresului si a iritabilității. Specialiștii sunt de părere că L-teanina poate avea efect asupra nivelului anumitor substanțe chimice din creier, printre care serotonina și dopamina (care influențează starea de spirit, somnul și emoțiile) și cortizolul, care ajută corpul să facă față stresului. 

O modificare a echilibrului acestor substanțe chimice poate schimba starea de spirit sau nivelul de stres al unei persoane.
L-Teanina pareri forumuri beneficii si efecte adverse


L-Teanina este un aminoacid derivat din frunzele de ceai negru, alb si mai ales de ceai verde.

Creşte nivelul de concentrare. Alături de cofeină, L-Teanina poate ajuta la creşterea nivelului de concentrare şi atenţie. 

L-Teanina este benefică pentru cei care au probleme cu tensiunea în condiții de stres.  L-teanina poate ajuta la reducerea stresului, iar reducerea stresului și o relaxare crescută pot reduce ritmul cardiac. La rândul său, acest lucru poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

L-Teanina poate ajuta la pierderea în greutate. Ca parte a unei diete organizate, înlocuirea unei gustări cu o cană cu ceai verde ar putea ajuta la scăderea în greutate. 

L-teanina din ceaiul verde poate crea un gust oarecum sărat, cunoscut și sub numele de aromă umami (al c5-lea gust). Cercetările sugerează că aromele umami pot reduce pofta de mâncare, ceea ce adesea ajută la pierderea în greutate.

L-teanina le poate fi de ajutor persoanelor care vor să adoarmă mai ușor. Mai multe studii au sugerat că L-teanina ar putea ajuta oamenii să se relaxeze înainte de culcare, să adoarmă mai repede și să doarmă mai profund. 

Aceste beneficii pot rezulta din efectele specifice pe care le are aminoacidul asupra substanțelor chimice din creier care joacă un rol în ceea ce privește somnul.

Cercetările efectuate in faza de început a studierii L-teaninei, arată că administrarea L-teaninei înainte de culcare si de asemenea pe cale orală pe un interval de timp de 8 săptămâni au evidențiat scăderea simptomelor și îmbunătățirea somnului – în cazul persoanelor diagnosticate cu depresie.

Are L-Teanina efecte secundare


Food and Drug Administration (FDA) a clasificat L-teanina drept „recunoscută în general ca fiind sigură”. 

Această clasificare FDA înseamnă că se consideră că această substanță este sigură atunci când oamenii o folosesc așa cum sugerează ambalajul. 

Cu toate acestea, femeile însărcinate sau care alăptează nu trebuie să utilizeze L-teanină.

Această substanță poate interacționa cu medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, suplimente care scad tensiunea arterială, stimulente precum cele pe care medicii le folosesc pentru a trata tulburarea de tip deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD) și suplimente care conțin cofeină.

Prețuri suplimente L-Teanina in magazinele plafar si farmacii


♦ GNC L-THEANINE 200MG, L-TEANINA, 60 CPS pret 199,00 Lei

♦ L-Theanine 100mg Kal, 30 tablete, Secom pret 41 lei

♦ L-Teanina 100% MyVegan 100 gr pret 115 lei

♦ L-THEANINE 100MG 30CPR (L-Teanina) KAL pret 55 lei


MAI POTI CITI