Plante medicinale utile împotriva tusei: Nalba mare, Cimbrul, Ghimbirul, Ulmul alunecos şi Grindelia

Lista cu cele mai bune plante medicinale care s-au dovedit utile pentru tratamentul naturist al tusei.


➤ Ghimbirul: acest rizom poate ușura eficient o tuse uscată sau astmatică, deoarece are proprietăți antiinflamatorii puternice. 

De asemenea, poate atenua greața. Un studiu sugerează că unii compuși antiinflamatori din ghimbir pot relaxa membranele căilor respiratorii, ceea ce ar putea reduce tusea. 

Cercetătorii au studiat în principal efectele ghimbirului pe celule umane și pe animale, astfel încât sunt necesare mai multe investigații. 

Împotriva tusei, se poate bea un ceai preparat din ghimbir și felii de lămâie. Atenție însă, o cantitate prea mare de ceai de ghimbir poate să cauzeze arsuri gastrice.
pareri plante medicinale bune tuse forumuri remedii naturiste


➤ Grindelia: a fost recunoscută în mai multe țări ca fiind un remediu natural pentru tratarea problemelor tractului respirator superior, în condiții de siguranță. 

Oamenii de știință sunt de părere că, în absența unor date extensive despre efectele plantei medicinale Grindelia, utilizarea cea mai sigură este pentru ușurarea tusei asociată cu răceala obișnuită.

Grindelia ajută și la eliminarea mucusului, respirația este și mai mult îmbunătățită. Grindelia acționează prin reducerea sensibilității terminațiilor nervoase din tuburile bronșice.

➤ Nalba mare: planta poate ușura iritarea cauzată de tuse datorită conținutului ridicat de mucilagiu. 

Un studiu a arătat că un sirop de tuse pe bază de nalbă mare, cimbru și iederă atenuează tusea rezultată din răcelile obișnuite și infecțiile tractului respirator. 

După 12 zile de administrare a siropului, 90% dintre participanți au evaluat eficacitatea sa ca fiind bună sau foarte bună. 

Nalba mare se poate administra sub formă de ceai sau poate fi găsită ca ingredient în siropurile de tuse.

➤ Ulmul alunecos: la fel ca nalba mare, ulmul alunecos conține mucilagii care contribuie la tratarea tusei și la ușurarea durerilor în gât. 

Preparatele naturiste de ulm alunecos se pot administra sub formă de capsule, pudră sau ceai.

➤ Cimbrul: această plantă are atât utilizări culinare, cât și medicinale și este un remediu obișnuit pentru tuse, dureri în gât, bronșită și probleme digestive. 

Un studiu a constatat că un sirop de tuse pe bază de frunze de cimbru și iederă atenuează tusea mai eficient și mai rapid decât un sirop placebo la persoanele cu bronșită acută. 

Antioxidanții din cimbru pot fi responsabili pentru beneficiile sale. Se poate administra atât sub formă de ceai sau ca sirop de tuse. 


MAI POTI CITI