Recomandări HIDRATAREA tenului uscat, remedii naturale pentru hidratarea tenului deshidratat

Părerea noastră des întâlnită şi pe forumuri este că Hidratarea tenului nu este o lucru care să se rezolve peste noapte. 

Pentru a scăpa de problemele create de un ten uscat, deshidratat, este posibil sa fie nevoie de o îngrijire mai atenta a pielii, dar si de o dieta specifică

Dorința de a avea un ten frumos, luminos și sănătos reprezintă motivul pentru care avem astăzi la îndemână o sumedenie de remedii naturale pentru îngrijirea acestuia, simplu de aplicat chiar în confortul propriei noastre locuințe. 

Recomandări pentru prevenirea şi tratarea tenului uscat

sfaturi hidratarea tenului uscat pareri forumuri

Bea cât mai multă apă zilnic

Consumul regulat de apă este benefic pentru ameliorarea anumitor probleme apărute la nivel facial: acneea, punctele negre sau tenul tern. Atunci când este ingerată de organism, apa intră în celulele pielii și în spațiile dintre acestea, susținând un proces eficient de sinteză a colagenului. 

În lipsa unui nivel optim al acestei substanțe proteice, tenul își pierde din fermitate, accelerându-se astfel procesul de îmbătrânire a pielii. 

Se recomandă consumul de apă cu lămâie, fruct deosebit de bogat în vitamina C, pentru o și mai bună stimulare a producției naturale de colagen din organism. Comandă acum apa la pachete, pentru a te putea hidrata constant, pe întreaga durată a unei zile. 

Consumă vitamine şi suplimente care mențin hidratarea pielii

Pielea sănătoasă echivalează de obicei cu o fata hidratata. Vitaminele te pot ajuta sa-ti mentii sanatatea pielii.

Administrează suplimente care conțin vitamina B, vitamina C și acizii omega-3.

Daca nu iti place sa iei vitamine, consuma alimente bogate in vitamine. Poti chiar sa prepari un pahar cu suc plin de vitamine din fructe proaspete.

Pentru a prepara un suc natural, dar si ieftin, plin de vitamine si energizant pentru întreaga zi, ai nevoie de:

un mar
doua portocale
un morcov mai mic
un grapefruit

Hidratează pielea mai des când este uscată

Unii oameni experimentează o deshidratare crescută a tenului in timpul iernii. In timp ce altii sunt mai predispuși la deshidratare in timpul verii.

Daca observi un ciclu de sezon când pielea este uscata, creste rutina de hidratare pentru restul sezonului.

De exemplu, poți hidrata de doua ori pe zi tenul uscat, in loc de o singura data.

Evita consumul exagerat de zahar, cafea si alcool

Consumul de cafea sau alcool deshidrateaza corpul si implicit pielea.

Colagenul si elastina sunt principalele proteine din piele care o fac sanatoasa si tanara. Din acest motiv este indicat sa consumi cat mai putin zahar.

Evitarea zaharului este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face pentru piele. Înlocuiește-l cu fructe si legume proaspete. Pielea ta te va iubi pentru asta!

Utilizează zilnic o crema hidratanta pentru ten uscat

Cu cat crema de faţă este mai grasa, cu atât este mai bine când ai tenul deshidratat.

Aplica crema hidratanta dimineața si seara. 

De asemenea, ori de cate ori te speli pe fata. Sebumul încetinește pierderea de apa din piele. Insa, spălatul îndepărtează sebumul natural secretat de piele.

Chiar daca aplici ulterior un hidratant, acesta nu hidratează tenul la fel de bine ca uleiurile secretate natural de piele.

MAI POTI CITI