Tratament EFICIENT pentru OBEZITATE severă, morbidă: Transplantul de ADIPOCITE modificate genetic

Obezitate abdominala tratament revoluționar, obezitate severa, morbidă noi tratamente de ultimă generație. Obezitatea e o boală care poate beneficia de tratamente moderne.

Echipa de cercetătorii de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, SUA, anunță descoperirea unui nou tratament în lupta cu obezitatea și bolile cronice asociate, printre care se află desigur și diabetul zaharat de tip 2.

Este vorba despre transplantarea unor adipocite – celule grase – modificate genetic astfel încât să consume energia în loc s-o depoziteze.

Corpul uman conține atât celule adipocite albe, cât și adipocite brune.

Dacă adipocite albe depozitează energia, celelalte o consumă, ajutând astfel la scăderea nivelului de zahăr și lipide din sânge.
noi tratamente bune obezitate severa morbida

Se știe că persoanele diagnosticate cu obezitate tind să aibă mai puține adipocite brune decât albe, iar noua terapie promite să corecteze situația.

În laborator cercetătorii americani au stimulat expresia unei gene speciale, denumită UCP1, care a determinat transformarea adipocitelor albe în adipocite care le imită pe cele brune, denumite HUMBLE (human brown-like).

Ulterior, cercetătorii au transplantat aceste adipocite la cobaii cu sistem imun inactivat, pentru a vedea dacă acestea pot funcționa precum celulele proprii.

În următoarea etapă a experimentului, oamenii de știință au comparat adipocitele transplantate cu cele albe originale ale cobailor, după ce acestora li s-a oferit hrană bogată în grăsimi.

S-a observat astfel că celulele HUMBLE prezintă o sensibilitate mai mare la insulină, dar și capacitate mai mare de a scădea nivelul glocozei din sânge.

Totodată, s-a observat că rozătoarele care au primit transplantul HUMBLE au luat mai puțin în greutate.

Oamenii de știință au stabilit că efectele pozitive se datorează în bună măsură semnalelor transmise de adipocitele HUMBLE către adipocitele brune proprii, pe care le activează.

Transplantul de adipocite modificate genetic, spun autorii cercetării, ar putea fi aplicată cu succes și la oameni. Acesta urmează să fie testată inițial în studii preclinice.


MAI POTI CITI