LEACURI naturiste pentru tuse și bronșită. Scapă de bronșită cu remedii naturiste.

Află informații despre bronsită tratament naturist, leacuri naturiste pentru bronșita cronică, bronsita pulmonara tratament naturist eficient.

Poți însă accelera vindecarea tusei și bronșitei folosind o serie de remedii naturale, care ameliorează eficient totodată simptomele. 

In functie de gravitatea infectiei, bronsita poate fi acuta, atunci cand are un debut subit si o durata scurta sau poate fi cronica. 

In acest caz, episoadele de tuse se manifesta in mod recurent si pe o durata mai lunga, chiar de 2 luni.

Cele mai bune, eficiente leacuri naturiste pentru bronțită și tuse fără efecte adverse

leacuri naturiste pentru bronsita eficiente

♦ Ulei esențial de eucalipt Aromaterapia cu ulei esențial de eucalipt ameliorează tusea și curăță căile respiratorii. Acționân precum un expectorant natural, acest ulei ajută la curățarea căilor respiratorii de mucus. 

Folosește câte 5 picături de ulei esențial de eucalipt de 2-3 ori pe zi. Pune uleiul într-un dispozitiv pentru aromaterapie și bucură-te de efectele sale benefice preț de o jumătate de oră. 

De asemenea, poți aplica acest ulei și la nivel cutanat, masându-ți zona gâtului cu el, după ce l-ai diluat cu un ulei vegetal (de floarea-soarelui, de măsline etc.). Nu aplica niciodată un ulei esențial direct pe piele, nediluat, pentru că poate provoca iritații. 

♦ Uleiul de pin. Datorita substantelor cu proprietati antibacteriene pe care le contine, uleiul de pin este adesea recomandat in tratarea problemelor respiratorii, a tusei, a faringitei si bronsitei. 

Uleiul de pin este un puternic expectorant ce stimuleaza eliminarea secretiilor depuse la nivelul tractului respirator si ajuta la eliberarea sinusurilor.

♦ Vitamina D. Există destule studii care indică faptul că persoanele care au un nivel scăzut de vitamina sunt mai predispuse la infecții respiratorii, inclusiv BPOC. 

Alte cercetări sugerează că cei care au un nivel ridicat de vitamina D prezintă episoade rare de infecții respiratorii sau au simptome mai ușoare. 

Cu toate acestea, dovezile sunt erogene atunci când vine vorba de a lua vitamina D pentru a trata infecțiile respiratorii. 

Cu toate acestea, vitamina D este importantă pentru sănătatea generală, iar administrarea de suplimente care au vitamina D este o abordare cu risc redus în tratamentul bronșitei.

♦ Ceaiul de lumanarică reprezintă un remediu natural cu traditie pentru afectiunile respiratorii, ceaiul de lumanarica este un ingredient comun folosit in prepararea siropurilor expectorante. 

Lumânărica contine un grup de substante denumite saponine, care ajuta la fludizarea si eliminarea secretiilor acumulate in urma infectiilor bronhice. 

Totodata, aceasta planta medicinală are si proprietati antiinflamatore si emoliente care calmeaza muscoasele. Sunt recomandate 3 cani de ceai pe zi, obtinut in urma unei infuzii de 10 minute.

♦ Extractul de ginseng este un remediu popular în multe afecțiuni. Potrivit unor cercetări, extractul de ginseng reduce numărul de bacterii din plămânii persoanelor cu bronșită cronică, care au avut un atac de bronșită acută. 

Ginsengul are, de asemenea, calități antiinflamatorii, ceea ce îl poate ajuta să diminueze inflamația în tuburile bronșice.

ATENȚIE! Dacă nu este tratată la timp, bronșita favorizează instalarea emfizemului pulmonar, pneumonie sau chiar recurența bronșitei.  

Dacă tușești de mai bine de patru săptămâni și ai febră, mergi de urgență la medic.