MĂCRISUL beneficii şi contraindicaţii. Măcriş proprietăţi în tratamentul naturist.

Vezi ce beneficii şi contraindicaţii are măcrişul. Măcriş proprietăţi de invidiat în tratamentul naturist şi în dieta alimentară zilnică.


Frunzele măcrișului conțin mult fier, vitaminele B, C, A, PP, K, magneziu, iod, sulf, potasiu, fosfor, acid folic, antioxidanți și calciu. 

Frunzele de măcriş un conținut scăzut de calorii și, la fel ca spanacul, conțin acid oxalic, ceea ce îi conferă un gust acru, astringent.


Măcrişul contraindicaţii 


Datorita continutului mare de acid oxalic măcrişul nu se recomanda celor care suferă de boli ale rinichilor sau persoanelor cu reumatism.

Măcrișul este interzis pentru cei cu astm, artritism, gută, reumatism, colici nefrotice și calculi cu urați.
macris proprietati beneficii si contraindicatii

Măcrişul beneficii şi proprietăţi


👉 Măcrișul este un adevărat medicament pentru ficat. 

Rădăcina de măcriș are un gust dulce-acrișor și se folosește deseori în cure de detoxifiere și în tratamentul unor afecțiuni hepatice.

👉 Măcrişul combate anemia

Bogat în acid folic, dar şi în fier, măcrişul este indicat în dieta persoanelor ce suferă de anemie.

👉 Măcrişul ameliorează bolile de piele

Decoctul de rădăcina de măcriş este folosit în comprese pentru ameliorarea afecâiunilor pielii, fiind eficient chiar şi în tratarea psoriazisului.

👉 Măcrişul îmbunătăţeşte funcţiile glandei tiroide

Datorită conţinutului de iod, măcrişul este indicat în special în dieta românilor, cunoscut fiind numărul ridicat al persoanelor care suferă de guşă tiroidiană. 

Mai mult, frunzele de măcriş accelerează metabolismul, fiind indicat în hipotiroidie.

👉 Măcrişul previne bolile cardiovasculare.

Bogat în luteină, zeaxantină şi carotidieni naturali, măcrişul este un aliat de nădejde în prevenirea bolilor cardiovasculare. 

Macrisul reduce grăsimile din sânge şi scade colesterolul rău, prevenind arterioscleroza.

👉 Măcrişul ameliorează astmul

Măcrişul are importante proprietăţi antialergice, fiind în acelaşi timp bogat în vitamina C, motiv pentru care este indicat în tratarea astmului, a gripei şi a bronşitei.

👉 Măcrișul are efect benefic și în cazul următoarelor afecțiuni: abcese, acnee, furuncule, tumori albe (artrite tuberculoase cronice cu umflarea țesuturilor), cancer, afecțiuni ale nervilor periferici, diaree, gastrită, hepatită, imunitate scăzută, intoxicații ale organismului, paralizie, pareze, pecingine și ulcer.