OMEGA 3 îngrașă sau slăbește. A slăbit cineva cu Omega 3 păreri forum de nutriție.

Este OMEGA 3 utilă pentru slăbire, a slabit cineva cu Omega 3 sau Omega 3 ajută la îngrașare, care este adevărul Omega 3 ingrasa sau slabește, acestea sunt câteva din subiectele de interes de pe forumurile de nutriție.

Așadar, este adevărat că Omega-3 ajută să slăbim? Cert este că dietele de slăbire celebre includ acizii grasi Omega 3.

Cum ne ajută Omega 3 să slăbim


Un aport optim de Omega 3 în alimentația zilnică reduce senzatia de foame si suprima apetitul.

Conform Ghidului Piramidei  Alimentare USDA, 1 gram pana la 3 grame de Omega 3 te poate ajuta să slăbești.
pareri forum a slabit cineva cu omega 3

Apoi, acesti acizi grasi pot stimula si metabolismul, accelerand rata metabolismului bazal, ceea ce inseamna ca maresc numarul de calorii arse zilnic.

Insa actiunea acizilor grasi asupra kilogramelor in plus nu se opreste aici. Omega 3 pot sa determine organismul sa foloseasca grasimile pe post de sursa de energie, in locul carbohidratilor. 

De cele mai multe ori, persoanele suprapoderale au si un nivel mare de trigliceride in sange. 

Un studiu facut de catre cercetatorii de origine franceza a aratat ca uleiul de peste declanseaza oxidarea grasimilor, determinand astfel organismul sa “arda” grasimi atunci cand are nevoie de energie.

Suplimentarea cu 3-6 g de ulei de peşte a dus la o creştere modestă a ratei metabolice la persoane de diferite vârste. 

S-a asociat o creştere a masei musculare şi o scădere a ţesutului adipos. Nu în toate studiile s-a obţinut acest efect. Ca de obicei, rămâne să aşteptăm ca viitorul să certifice sau nu acest efect. 

O analiză a urmărit studiile referitoare la Omega-3 şi greutatea corporală şi nu a găsit o legătură mai importantă decât cea din cazul administrării unui placebo. 

Totuşi, a ajuns la concluzia că acizii Omega-3 reduc cu mai mare eficienţă circumferinţa abdominală şi raportul talie/şold, indicatori importanţi ai riscului de boli metabolice.

Cum și cât iei Omega 3 dacă vrei sa slabești


Pentru a beneficia de proprietatile acestor acizi grasi din plin si fara sa iti pui sanatatea in pericol, este important sa achizitionezi un supliment de calitate, cu formula purificata, obtinut din peste de apa de mare adancime.

De preferat ar fi sa administrezi suplimentele cu Omega 3 la 30-60 de minute dupa ce te trezesti, cu 30 de minute inainte de masa de pranz si cu 30 de minute inainte de a merge la culcare, seara.

Pentru o persoana fara probleme de greutate, se recomanda in jur de 500 mg de Omega 3 zilnic, insa in cazul persoanelor supraponderale, care isi doresc sa slabeasca, doza zilnica recomandata poate ajunge pana la 3000 mg/ zi. 

Citeste recomandarile facute de producatorul suplimentului cu Omega 3, pe care le gasesti pe eticheta produsului, dar discuta si cu medicul tau despre cantitatea de Omega 3 pe care ar trebui sa o administrezi zilnic.

Ținând seama de diferitele lor efecte  sanogenetice, dar şi de sursele alimentare modeste şi destul de rar consumate de unii dintre noi, putem recomanda suplimentarea cu OMEGA 3 la majoritatea adulţilor sănătoşi.