Recomandări tratamente NATURISTE pentru infecţii urinare fără ANTIBIOTICE

Câteva sfaturi şi recomandări de remedii naturiste pentru tratarea fără antibiotice a infecțiilor urinare.


Desigur antibioticele reprezintă un tratament eficient, însă există situaţii în care organismul uman poate lupta cu ele pe cont propriu dacă infecţia urinară se manifestă prin forme minore. 

În jur de 25-42% dintre infecțiile tractului urinar se vindecă de la sine. În acest caz, pacienții pot încerca remedii naturiste pentru a grăbi procesul de vindecare. 

Iată câteva metode de tratamente naturiste contra infecţiilor urinare fără antibiotic recomandate de medicii naturopaţi.

➤ Hidratează-te în mod corespunzător. Consumul suficient de apă este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a trata afecțiunea. Apa ajută tractul urinar să elimine toxinele, în timp ce captează nutrienți vitali și electroliți.

remedii naturiste infectii urinare fara antibiotice

➤ Urinează atunci când simți nevoia. Urinarea frecventă reduce timpul în care bacteriile sunt prezente în interiorul tractului urinar și oprește riscul de a se fixa în organe și de a provoca o infecție.

➤  Consumă suc de merișoare. Merișoarele sunt cunoscute pentru efectul lor în vindecarea infecțiilor urinare. Merișoarele conțin antioxidanți, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

➤ Utilizează suplimentele cu probiotice. Probioticele sunt bacterii benefice care mențin tractul urinar sănătos și îndepărtează bacteriile dăunătoare. Cea mai eficientă grupă de probiotice sunt lactobacilii, care tratează infecțiile și le previn.

➤  Consumă destulă vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C reacționează, de asemenea, cu nitrații din urină, formând oxizi de azot care elimină bacteriile.

➤ Practică o igienă intimă corespunzătoare. În timpul actului intim, bacteriile din exterior intră în contact cu tractul urinar. 

Igiena intimă corespunzătoare este foarte importantă, atât înainte cât și după actul intim Asftel, asigură-te că tu și partenerul tău aveți o igienă bună și, foarte important, urinează imediat după actul intim pentru a preveni bacteriile să înainteze în interiorul tractului urinar.