TOP remedii NATURISTE contra INSOMNIEI care au păreri și opinii bune pe forumurile de recomandări

Lista cu cele mai bune remedii si tratamente naturiste contra insomniei, plante medicinale contra insomniei eficiente și care beneficiazaă de păreri bune pe forumurile de medicină naturistă

Pentru că medicamentele alopate contra insomnie (medicamente clasice) au efecte adverse și numeroase contraindicații, alternativa remediilor naturiste contra insomniei este una de luat în seamă deoarece efectele secundare sunt cu mult mai reduse.

Remedii naturale contra insomniei care funcționează si care au puține contraindicații


Teiul se poate consuma sub forma de ceai caldut, 1-2 cani/zi, dintre care ultima cana de ceai seara, inainte de culcare. Sau se fac bai cu flori de tei.

recomandari remedii naturiste insomnie opinii pareri forum


Lavanda se poate administra si in timpul zilei, deoarece are o actiune antistres foarte buna, relaxanta si calmanta.

Se recomanda 2-3 cani de infuzie calduta din flori de levantica (dintre care ultima inainte de culcare); tinctura (20-30 picaturi diluate in apa).

Capsule cu ulei de lavanda (2-3 /zi); sau bai cu infuzie concentrata sau ulei de lavanda, adaugate in apa de baie; ori masaj cu ulei de lavanda (diluat in ulei vegetal).

Sunatoarea este un remediu natural care are efecte calmante si antidepresiv. Sunatoarea se administreaza sub forma de infuzie sau comprimate.

Passiflora este o plantă medicinală are actiune calmanta asupra sistemului nervos, reduce anxietatea, nervozitatea și induce somnul.

Pasiflora se poate consuma sub forma de ceai (1-2 cani/zi), comprimate, tinctura (20-30 picaturi de 2-3 ori pe zi, diluate in 50 ml apa, dupa mese);

Valeriana este o plantă medicinală care datorita actiunii relaxante, este foarte utila in cazul insomniei provocate de stres, suprasolicitare, stari conflictuale.

Valeriana se administreaza sub forma de 

- ceai sau infuzie, 1-2 cani/zi; 

- tinctura, 10-20 picaturi seara (diluate in apa); 

- pulbere o lingurita rasa, cu putina apa, cu 20 de minute inainte de culcare; 

- comprimate. 

Valeriana poate fi asociata cu alte plante cu actiune sinergica, asa cum sunt lavanda, sunatoarea, passiflora.

Roinita este o plantă medicinală cu efecte sedative, relaxante, antidepresive. Roinița se adminstreaza sub forma de ceai sau tinctura (1 lingurita de 3 ori/zi, in 100 ml de apa).

Hameiul din care se face o infuzie de conuri de hamei care se bea seara, inainte de culcare.

Maghiranul – infuzie, 1-2 cani/zi, sau sub forma de pulbere. Măghiranul sub formă de infuzie sau tinctură în combaterea insomniilor, migrenelor, anxietăţii.

Talpa-gastei – infuzie, o cana cu 30 de minute inainte de culcare sau capsule.

Medicii sunt de părere că pentru o mai mare eficiență în combaterea insomniei toate aceste remedii naturale ar trebui insoțite de MELATONINĂ care se poate administra cu jumătate de oră înainte de culcare.