ULEIUL de CHIMEN NEGRU supliment imunitate recomandat si bolnavilor de tiroidita autoimună

Recomandări medicale suplimente pentru imunitate bune şi fără contraindicaţii pentru persoanelor cu boli autoimune inclusiv tiroidita autoimună: ULEIUL de CHIMEN NEGRU.


Părerile clinice atrag atenţia că persoanele care suferă de boli autoimune, așa cum este tiroidita autoimună, ar trebui să fie precaute la administrarea suplimentelor pentru imunitate. 

Desigur există, însă și plante care cresc rezistența în faţa bolilor fără să conducă la un răspuns exagerat al sistemului imunitar. 

Unul dintre acesten remedii naturale este uleiul de chimen negru.

Uleiul de chimen negru este în opinia medicilor un imunomodulator foarte bun care este indicat și pentru infecțiile respiratorii dar și în bolile autoimune, cum este tiroidita autoimună.

ulei de chimem negru pareri opinii forum tiroidita autoimuna

Este normal ca şi pacienții diagnosticaţi cu boli autiumune să aibă nevoie de protecție și dacă le recomanzi ceva pentru imunitate se sperie, însă uleiul de chimen negru le întărește imunitatea fără să agraveze boala de care suferă.

Uleiul de chimen negru este recomandat, potrivit imunologilor, în cazuri de tuse cronică, bronșite, astm. 

Uleiul de chimen nehru are efecte bune și în cazul tiroiditei autoimune și studiile clinice arată că o administrare pe o perioadă mai lungă duce la reducerea răspunsului autoimun, adică la scădere nivelului de anticorpi specifici pentru tiroidita.

Este recomandat sub formă de supliment, nu de ulei, pentru că sub formă de ulei poate avea efecte neplăcute în cazul celor cu problemel biliare. 

Suplimentele cu ulei de chimen negru de calitate sunt suplimentele care contin în compoziţie extracte standardizate, 10/1 sau 20/1. 

Aceste suplimente cu ulei de chimen negru trebuie luate la sfatul medicului sau conform indicaților producătorului.

Lista de suplimente pentru imunitate, recomandate de medicii imunologii, persoanelor care nu suferă de boli autoimune sunt: 

👉 vitamina D, în doze de 1000-2000 unități pe zi

👉 vitamina C, până la 3 grame pe zi,

👉 echinaceea, astragalus, pelin dulce, busuioc de câmp.