Uleiul de PEŞTE poate preveni apariția eczemelor la SUGARI și copii

Uleiul de pește este eficient în prevenirea apariției eczemelor la sugari și copii


Uleiul de pește, este un supliment pentru multe persoane care se confruntă cu eczema, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

Cercetările clinice au arătat că administrarea suplimentelor de ulei de pește în timpul sarcinii poate ajuta la prevenirea dezvoltării eczemelor la sugari și copii. 

Într-un studiu clinic, femeile însărcinate au suplimentat zilnic 1,6 și 1,1 g de EPA și respectiv DHA, începând cu săptămâna a 25-a de sarcină și, în medie, în primele 3-4 luni de alăptare. 

Rezultatele au indicat faptul că bebelușii mamelor care au luat suplimentul cu ulei de peşte au avut un risc cu 16% mai mic de eczeme în primul an de viață, comparativ cu un grup de control.

Într-un alt studiu clinic, bebelușii femeilor care au luat 900 mg de DHA și EPA combinate din ulei de pește din săptămâna 21 de sarcină până la naștere au avut un risc cu 5% mai mic de a dezvolta eczeme, comparativ cu cei ai femeilor care au primit placebo. 
uleiul de peste remediu tratament eczeme la sugari

În plus, o revizuire a 8 studii care au inclus 3.175 copii a constatat o reducere evidentă a eczemelor la sugari și copii cu vârsta de până la 36 de luni, ale căror mame li s-au administrat suplimente cu ulei de pește în timpul sarcinii, comparativ cu cei ale căror mame nu au luat ulei de peşte în perioada gravidităţii.

Însă nu toate cercetările au observat aceste efecte benefice, un studiu indicând faptul că suplimentarea cu ulei de pește în timpul sarcinii poate crește riscul de eczeme la copii. 

Este de înţeles că sunt necesare mai multe cercetări înainte ca suplimentele cu ulei de pește să poată fi recomandate în siguranță în timpul sarcinii ca mijloc de reducere a eczemelor din copilărie.