BUSCOPAN 10 mg păreri forumuri. Buscopan prospect, beneficii, contraindicații și prețuri.

Părerea comentariilor despre Buscopan 10 mg drajeuri extrasă din opiniile de pe forumurile cu recomandări despre Scobutil sau Buscopan, pentru ce este Buscopan, Buscopan sau No-Spa, Buscopan înlocuitor:

1. Păreri Pozitive - 0,71
2. Sentiment Negativ- 0,52
3. Opinii Neutre - 0,55

Un scor peste media de 0,5 indică o tendință mai mare decât cea medie pentru o caracteristică. Un scor la sau peste 0,75 indică aspecte ușor de identificat ale caracteristicilor; astfel de scoruri sunt considerate ridicate.

În acest prospect găsiți: Ce este Buscopan 10 mg și pentru ce se utilizează; Înainte să utilizați  Buscopan 10 mg; Compoziție  Buscopan 10 mg; Cum să utilizați  Buscopan 10 mg; Reacții adverse posibile si contraindicații  Buscopan 10 mg.

Ce este  Buscopan 10 mg și pentru ce se utilizează


Bromura de butilscopolamina, substanța activa a medicamentului Buscopan, este un antispastic. 

buscopan 10 mg pareri forum prospect efecte adverse


Antispasticele sunt medicamente care atenuează spasmele (contracții asemănătoare crampelor) la nivelul unor organe interne, ca de exemplu tractul gastro-intestinal, al cailor biliare, al aparatului urogenital sau cel reproductiv la femei si astfel diminuând durerea. 

Sunt utilizate in dureri de tip colica (dureri abdominale interne, caracterizate prin intensitate oscilanta, crescuta si/sau redusa, care se repeta precum acționează un val, fara o localizare precisa) si dureri la nivelul organelor interne menționate.

Buscopan este utilizat pentru ameliorarea contracțiilor spastice ale mușchilor netezi de la nivelul tracului gastro-intestinal si tractului genitourinar (in stomac, intestine, tract biliar si urinar). 

Poate fi utilizat, de exemplu, in caz de colici biliare sau renale, spasme gastro-intestinale de diverse origini, sindrom de intestin iritabil sau dureri din timpul ciclului menstrual.

Compoziție Buscopan 10 mg


Un drajeu contine bromura de butilscopolamina 10 mg si excipienti: hidrogenofosfat de calciu anhidru, amidon de porumb uscat, amidon de porumb solubil, dioxid de siliciu coloidal anhidru, acid tartric, acid stearic, povidona, zahar, talc, guma arabica pulbere, dioxid de titan (E 171), macrogol 6000, ceara alba, ceara Carnauba.

Mod de administrare Buscopan 10 mg


♦ Doza uzuala de Buscopan este de:

Adulți: doza recomandata este de 2 drajeuri Buscopan, de 4 ori pe zi. Pentru ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, doza inițială recomandata este de un drajeu Buscopan, de 3 ori pe zi. Daca este necesar, aceasta doza poate fi crescuta la 2 drajeuri Buscopan, de 4 ori pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsa intre 6 si 12 ani: doza recomandata este de un drajeu Buscopan, de 3 ori pe zi. Buscopan se administrează pe cale orala.

♦ Drajeurile de Buscopan se administrează întregi, cu o cantitate suficienta de lichid.

Nu trebuie sa luati Buscopan mai mult de 3 zile fara recomandare medicala. Daca aveți nevoie sa luați Buscopan zilnic sau pe perioade îndelungate, luati legătura cu medicul dumneavoastră pentru a investiga cauza durerilor dumneavoastră abdominale.

♦ Copii cu vârsta peste 6 ani trebuie sa utilizeze Buscopan numai cu recomandare medicala.

Nu se recomanda utilizarea Buscopan drajeuri 10 mg la copii cu varsta sub 6 ani, datorita concentrației mari in substanța activa.

♦ Daca utilizați mai mult Buscopan decat trebuie
Daca luati mai mult Buscopan decât trebuie , sau daca un copil ia Buscopan, adresati-va imediat unui medic.

Pot sa apara următoarele simptome: uscăciunea gurii, înroșirea pielii, dificultăți la urinare, creșterea ritmului batailor inimii si tulburării vizuale.

♦ Daca uitați sa utilizați Buscopan
Daca uitați sa luați o doza, luati una imediat ce va amintiții, dar nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Luati apoi doza următoare, ca de obicei.

♦ Daca încetați sa utilizați Buscopan
Trebuie sa luați Buscopan numai la nevoie si trebuie sa întrerupeți daca simptomele dumneavoastră s-au ameliorat.


Reacții adverse și contraindicații Buscopan 10 mg


Contraindicatii Buscopan 10 mg

♦ Hipersensibilitate la bromura de butilscopolamina sau la oricare dintre excipienți.
♦ Miastenia gravis.
♦ Megacolon.
♦ Glaucom cu unghi închis.
♦ Copii cu vârsta sub 6 ani, datorita formei farmaceutice.

Reacții adverse Buscopan 10 mg

Reacțiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvente:

Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente: care afectează mai puțin de 1 din 10 pacienți Mai putin frecvente: care afectează mai puțin de 1 din 100 pacienți Rare: care afectează mai putin de 1 din 1000 pacienți Foarte rare: afectează mai putin de 1 din 10000 pacienți

Cu frecventa necunoscuta care nu poate fi estimata din datele disponibile

♦ Reacțiile adverse mai puțin frecvente

- creșterea ritmului batailor inimii;
- uscăciunea gurii;
- dishidroza;
- soc anafilactic (o reacție alergica brusca, grava, caracterizata prin dificultăți in respirație, colaps circulator si umflare brusca);
- reacții anafilactice;
- dificultate in respirație;
- urticarie;
- eruptie trecătoare pe piele;
- înroșire a pielii (roseata)
- mâncărimi;
- alte reacții de hipersensibilitate.

♦ Reactiile adverse rare
- retentie urinara.


MAI POTI CITI