Înlocuitor la SIOFOR: Glucophage 1000 sau Meguan 500 alternative de luat în seamă

Glucophage 1000 sau Siofor, Meguan sau Siofor, Înlocuitor Siofor 1000, Unde gasesc siofor, Unde se gaseste Siofor, Janumet sau Siofor, Siofor 1000 comandă

Sioforul este din punct de vedere al compoziţiei o substanţa chimica denumită Metformin, face parte din familia Biguanide si poate avea diverse efecte digestive la persoane mai sensibile de genul:- balonare, diaree, lipsa apetitului , stare generală modificata, greţuri, vărsături.

Pentru persoanele vârstnice reprezintă o medicaţie de prima intenţie datorită riscului mic de hipoglicemie pe care il au toate biguanidele.

Siofor, medicament pentru diabetul de tip II, lipseşte din farmaciile din Bacău, Baia Mare, Buzău și Sibiu. Nu se știe când medicamentul oral cel mai utilizat pentru diabetici va mai fi disponibil sau dacă va mai fi.

meguan 500 alternativa inlocuitor siofor


Comenzile se fac zilnic, însă farmaciștii nu reușesc să aducă medicamentul Siofor, pentru că producătorul nu îl are în depozite.

În unele farmacii se mai găsesc: Metfogamma, Glucophage, Meguan, Metformin-ul românesc

Glucophage 1000 mg conține metformină, un medicament pentru tratamentul diabetului zaharat. Acesta face parte din clasa de medicamente numite biguanide.

Insulina este un hormon sintetizat de pancreas care face ca organismul dumneavoastră să ia glucoza (zahăr) din sânge. 

Organismul dumneavoastră folosește glucoza pentru a produce energie sau o depozitează pentru a fi utilizată ulterior.

Medicamentul Glucophage este utilizat pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2 (numit, de asemenea, și diabet non-insulinodependent) atunci când doar dieta și exercițiile fizice nu sunt suficiente pentru controlul valorilor glucozei din sângele dumneavoastră.

Meguan (R) 500mg (clorhidrat de metformina 500 mg)- Tratamentul diabetului zaharat de tip 2 la adulti, in special la pacientii supraponderali, la care glicemia nu poate fi controlata numai prin dieta si exercitii fizice.

Meguan 500 mg poate fi utilizat in monoterapie sau in asociere cu alte antidiabetice orale sau cu insulina.

La pacientii supraponderali cu diabet zaharat de tip 2 tratati cu metformina ca tratament de prima linie, dupa esecul tratamentului dietetic, s-a observat reducerea incidentei complicatiilor diabetului zaharat.

Janumet este un medicament care contine substantele active sitagliptina si clorhidrat de metformina.

Este disponibil sub forma de comprimate de forma unei capsule (roz: 50 mg sitagliptina si 850 mg clorhidrat de metformina; rosii: 50 mg sitagliptina si 1 000 mg clorhidrat de metformina).

Janumet se utilizeaza la tratarea pacientilor cu diabet zaharat de tip 2, pentru a imbunatati controlul concentratiei de zahar in sange. Se utilizeaza in asociere cu regim si exercitii fizice.