Ovidiu Bojor lista celor mai bune remedii NATURISTE contra răcelilor şi gripelor

Sfaturi oferite de prof. Ovidiu Bojor despre cele mai bune tratamente naturiste contra răcelilor și gripei


♦ Administrați vitamina C. Vitamina C poate preveni o răceală, dar şi scurta perioadă de boală, ori poate uşura simptomele. 

Atenție! Consumată în cantităţi mari însă, vitamina C poate afecta rinichii. Adulţilor li se recomandă maxim un gram de vitamina C pe zi, iar copiilor – 500 de miligrame.

♦ Luați suplimente cu echinaceea. Echinaceea este un supliment care ajută la întărirea sistemului imunitar şi vă poate ajuta să contracaraţi răceala. 

Dacă deja v-aţi îmbolnăvit, echinaceea vă poate scurta numărul zilelor de convalescenţă. Are un rol protector.

recomandari ovidiu bojor tratamente naturiste raceala si gripa


♦ Usturoiul şi ceapa, sunt două ”medicamente” naturale extraordinar de puternice în combaterea răcelilor și gripei. Usturoiul şi ceapa sunt remedii legendare contra răcelilor, deoarece distrug germenii şi ajută la desfundarea nasului, funcţionând ca două medicamente puternice.

♦ Faceți gargară cu apă sărată ori cu tinctură de propolis. Gargara cu apă sărată este un remediu bun contra durerilor în gât. 

Puteţi încerca şi cu ceai de muşeţel ori cu tinctură de propolis. 

Se pun 20-25 de picături de tinctură de propolis la 50 de mililitri de apă. Repetaţi procedura de două sau de patru ori pe zi, în funcţie de severitatea simptomelor.

♦ Utilizați suplimentele naturale cu zinc. Zincul are proprietăţi antivirale. Potrivit unor studii, acest mineral este capabil să distrugă formarea unor proteine care contribuie la multiplicarea virusurilor gripale.

♦ Folosiți soluţiile saline care elimină mucusul. Spray-urile saline pot îndepărta virusurile şi bacteriile din mucoasa nazală. 

Soluţia salină înmoaie mucusul, care devine astfel mai uşor de eliminat. Există, de asemenea, şi aparate de cameră, prevăzute cu plăcuţe făcute din sare de mină, care se pun în priză şi împrăştie aerosoli.

♦ Și nu în ultimul rand somnul.  Somnul reface organismul. Cel mai bun medicament contra răcelilor şi gripelor este somnul. 

Dacă organismul va fi mai odihnit, cu atât va fi şi mai capabil să lupte eficient contra virusurilor. În special pentru copii şi vârstnici este absolut esenţial să respecte programul de somn.


MAI POTI CITI