Păreri medicale: ARDEIUL IUTE poate reduce riscul de mortalitate prin boli cardiovasculare cu 26%

Ceai de ardei iute beneficii, Semintele de ardei iute sunt periculoase, Beneficii ardei iute murat contraindicatii, Beneficii ardei iute verde, Efectele ardeiului iute asupra ficatului, Boia de ardei iute benefici, acestea sunt doar câteva din curiozitățile legate de beneficiile și efectele pozitive ale arediului iute asupra sănătății.

Noi studii clinice demonstreaza calitățile benefice ale ardeiului iute asupra sănătății


Ardeii iuți roșii, inclusiv ardeii Cayenne, reprezintă o sursă incredibilă de vitamina A, a declarat de curând Tanya B. Freirich, RD, CDN, pentru revista medicală Health. 

Acest lucru este necesar pentru un sistem imunitar puternic și este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la sănătatea ochilor.

ardeiul iute benefecii mari putine contraindicatii


Pentru a analiza efectele ardeiului iute asupra mortalității cauzate de toate cauzele și a bolilor cardiovasculare, cercetătorii au examinat 4.729 de studii din cinci baze de date de sănătate la nivel mondial (Ovid, Cochrane, Medline, Embase și Scopus).

Cercetările preliminare despre faptul că persoanele care consumă ardei iute pot trăi mai mult și pot avea un risc semnificativ redus de a muri din cauza bolilor cardiovasculare sau a cancerului vor fi prezentate la sesiunile științifice ale Asociației Americane a Inimii 2020. Reuniunea științifică va avea loc virtual, începând de vineri, 13 noiembrie – Marți, 17 noiembrie 2020.

Înregistrările clinice ale mai mult de 570.000 de persoane din Statele Unite, Italia, China și Iran au fost utilizate pentru a compara rezultatele celor care au consumat ardei iute cu cei care au consumat rar sau niciodată ardei iute. 

Comparativ cu indivizii care rareori sau niciodată nu au mâncat ardei iute, analiza a constatat că persoanele care au mâncat ardei iute au avut:

♦ reducere relativă a mortalității cardiovasculare cu 26%;
♦ reducere relativă de 23% a mortalității prin cancer;
♦ reducere relativă de 25% a mortalității prin toate cauzele.

Cercetătorii a fost surprinși să constate că în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere generală a riscului din toate cauzele, BCV (boli cardio-vasculare) și mortalitatea prin cancer.

Studiile anterioare au descoperit că un consum de ardei iute are un efect antiinflamator, antioxidant, anticancerigen și de reglare a glicemiei datorat capsaicinei, care conferă ardeiului iute condimentul caracteristic ușor până la intens atunci când este consumat.