Recomandări ce să faci când te dor Articulațiile din cauza frigului și a umezelii

Mă dor toate oasele si articulatiile, articulații dureroase si inflamate, de ce mă dor articulațiile la genunchi, tratament durerea articulatiilor mâinilor și lista celor mai populare recomandări căutate pe forumuri ar putea continua.

Să vedem așadar ce ne recomandă medicii să facem atunci când ne dor articulațiile din cauza frigului și a umezelii, ce tratamente ne recomandă să urmăm.

De câte ori nu ați auzit replica „mă dor mâinile de la frig” sau „mă dor genunchii, cred că de la schimbările de la umezeala asta”.

Acestea sunt efectele negative pe care începutul sezonului rece prin  frigul și umezeala care îl însoțesc le are asupra articulațiilor. 

Desigur, acestea durerile articulațiilor pot fi completate și de umflarea sau înroșirea articulației sau de pierderea temporară a mobilității. 
recomandari tratament dureri articulare de la frig si umezeala

Aceste neplăceri pot fi determinate la orice vârstă de artrită (inflamarea articulațiilor), care poate apărea ca urmare a unor boli autoimune, a unor infecții, dar și prin depunerea în articulație a acidului uric (guta).

Artroza este o maladie degenerativă: cartilajele articulare se macină, se deteriorează în timp; artroza poate apărea precoce, din cauza unui episod acut de artrită, a unor accidente, suprasolicitari determinate de exercițiu fizic sau de obezitate. 

Durerea tipică din artroza apare de obicei în timpul zilei, este accentuată de efort și calmată de repaus. De obicei, pacientul se trezește pur și simplu „înțepenit”. 

Artrita și artroza sunt cele două afecțiuni care îți provoacă cele mai mari neplăceri la nivelul articulațiilor. 

Pe de o parte artrita este accentuată de repaus, durerile sunt puternice în special noaptea și se atenuează atunci când pacientul se pune în mișcare. 

Articulația afectată de artriță se umflă, înțepenește, se înroșește. Un episod acut de artrită poate conduce la leziuni ale cartilagiilor, determinând o deteriorare permanentă a articulației de tip artrozic.

Ce tratamente se recomandă atunci când te dor articulațiile de la frig ți umezeală și cum le putem preveni


Tratamentul care se recomandă pacienților diagnosticați cu artroză și artrită se bazează de obicei pe medicamente antiinflamatoare, suplimente alimentare de susținere cu glucozamin și condroitin, dar și fizioterapie. 

Pe de altă parte, utilizate pe scară largă, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și steroidiene (corticoide) au efecte secundare defavorabile, mai ales administrate în cure lungi. 

De aceea, au început să fie tot mai intens folosite extracte naturale (de exemplu, Boswellia) care au efecte antiinflamatori similare cu cele ale medicamentelor AINS, însă fără a prezenta efectele adverse nedorite ale acestora.

Studiile arata ca acizii grasi omega 3, ce se gasesc in peste precum ton ori somon, ajuta la reducerea simptomelor asociate cu durerile articulare si diminueaza inflamatiile acestora. De asemenea, vitamina D pare sa aiba efect antiinflamator protejandu-ti incheieturile.

Pentru evitarea sau întârzierea apariției afecțiunilor degenerative, medicii recomandă ca orice persoană trecută de 30 de ani să-și construiască o rutină care să vizeze menținerea mobilității prin exersarea articulațiilor și mușchilor, menținerea unei greutăți normale și consumul de suplimente alimentare specifice (cu sulfat de glucozamina și condroitina).

Dacă mușchii sunt suficient de puternici încât să susțină articulațiile, durerea nu mai apare. 

Se recomandă așadar exercițiile de flexibilitate, mobilitate, stretchingul blând, dar și evitarea posturilor corporale care suprasolicită articulațiile


MAI POTI CITI