Recomandări Lucruri necesare pentru Nou-Născut când vii acasă de la maternitate

De multe ori, alegerea lucrurilor de care are nevoie nou-născutul se dovedește destul de dificilă, pentru că există pe piață o mulțime de posibilități și variante de produse. 

Un lucru este sigur: pe lângă bagajul de maternitate pentru tine și copil, trebuie să pregătești din timp și lucrurile de care vei avea nevoie pentru cel mic atunci când veniți acasă de la spital. 

Deși tentația de a cumpăra tot ce ți se pare indispensabil este mare, vei ajunge la concluzia că nu ai nevoie chiar de toate produsele pe care le găsești în magazinele de specialitate; unele sunt inutile și îți vor afecta serios bugetul. 

Sunt însă produse recunoscute unanim recomandate ca fiind esențiale pentru mamă și bebeluș.

Venirea pe lume a unui copil este o experiență minunată și o bucurie pentru întreaga familie. Este firesc să ne dorim tot ce-i mai bun pentru bebeluș, mai ales că oferta este atât de variată. 

recomandari lucruri necesare de care ai nevoie cand vii de la maternitate


Gândește-te la lucrurile de care vei avea nevoie pentru nou-născut imediat ce vii acasă de la maternitate, analizează și cumpără din timp toate cele necesare, pentru ca primele zile împreună să fie cât mai liniștite.

Recomandări lucruri necesare pentru Nou-Născut când vii acasă de la maternitate


♦ Ce scutece alegi când vii acasă de la maternitate

Gândește-te încă de la început de ce tip de scutece ai nevoie: refolosibile sau de unică folosință? Care sunt cele mai sigure scutece pentru pielea sensibilă a bebelușilor? 

Ce capacitate de absorbție au scutecele și din ce material sunt fabricate, permit ele circulația aerului pentru a evita iritațiile? 

Nu vei ști încă de la început răspunsul la toate aceste întrebări, pentru că fiecare copil este unic, de aceea este recomandat să nu cumperi o cantitate foarte mare încă de la început, să testezi mărci diferite și să fii atentă la mărime până găsești scutecele potrivite!


♦ Creme, uleiuri, produse cosmetice când vii acasă de la maternitate

Iritațiile de scutec sunt comune, așa că îți va fi necesar un unguent antiseptic, eficace pentru tratarea acestora și împotriva acumulării de bacterii pe suprafața pielii. 

Vei mai avea în principal nevoie de șervețele umede, șampon și gel de duș speciale pentru bebeluși, dar și de un detergent pentru hainele și așternutul copilului. Este recomandat să alegi produse cosmetice naturale, organice, sigure și prietenoase cu pielea sensibilă a bebelușilor.


♦ Căruciorul potrivit când vii acasă de la maternitate

Când cumperi căruciorul pentru nou-născut, siguranța este cea mai importantă. Asigură-te că este prevăzut cu un cadru solid și cu sisteme rezistente de prindere, că roțile sunt dintr-un cauciuc gros și că sistemul de frânare este puternic. 

Cărucioarele multifuncționale, prevăzute cu landou și coș au avantajul de a ușura considerabil lucrurile, mai ales dacă au sisteme modulare pliabile. Un cărucior compact și ergonomic este ușor de transportat și de depozitat. 

♦ Pompa pentru sân când vii acasă de la maternitate

În cazul în care vei alăpta exclusiv, ai nevoie de o pompă pentru sân. Îți va fi de ajutor pentru situațiile în care va trebui să pleci de acasă, să poți lăsa un biberon cu lapte matern pentru intervalul în care lipsești. 

Pompa de sân este utilă, de asemenea, și în primele zile după naștere, pentru stimularea lactației. Nu amâna cumpărarea unei pompe de sân până în ultimul moment. 

Pentru a fi sigură că este exact ce ți se potrivește, testează și obișnuiește-te cu ea cu câteva săptămâni înainte de naștere studiaza varientele disponibile in piata pentru a putea decide care e cea mai potrivita pentru tine.

Există multe opțiuni din care să alegi, electrice sau manuale, din diferite materiale și mărimi, simple sau duble. 

De exemplu pompa de san Avent reprezintă o variantă completă, cu tehnologia inovatoare Natural Motion pentru un debit mai rapid al laptelui, adaptabilă pentru 99% din dimensiunile mameloanelor, silențioasă, cu debit rapid al laptelui, care te ajută să simplifici considerabil alăptarea.


♦ Mobilier și accesorii când vii acasă de la maternitate

Pentru început, cel mai simplu și mai eficient e să achiziționezi un pătuț complet, cu saltea, protecții și lenjerie din materiale naturale, care permit circularea aerului.

Există pe piață paturi reglabile, ergonomice, care cresc odată cu cel mic, prin îndepărtarea unei laterale sau prin reconfigurarea componentelor. Analizează cu atenție dacă marginile cadrelor sunt rotunjite și dacă barele sunt la distanțe sigure, din materiale care să nu fie periculoase.


MAI POTI CITI