Beneficiile consumului de Ulei din ficat de COD. Păreri forumuri beneficii Ulei de Pește la Copii și Adulți.

Rezumat beneficiile consumului de ulei din ficat de cod la copii și la adulți apreciate bine în părerile și opiniile de pe forumuri


♦ Uleiul de cod menține sănătatea cerebrala
♦ Uleiul de cod scade riscul de apariție a bolilor cardiovasculare
♦ Uleiul de cod sprijină sistemul osos
♦ Uleiul de cod susține imunitatea
♦ Uleiul de cod îmbunătățește fertilitatea
♦ Uleiul de cod ajută la controlul diabetului zaharat

Consumul de ulei din ficat de cod aduce următoarele beneficii :


Uleiul de cod menține sănătatea cerebrală

Datorita elementelor pe care le conține, uleiul din ficat de cod ajută memoria, îmbunătățește puterea de concentrare si crește viteza cu care procesăm informațiile. 

De asemenea, previne apariția bolilor neurodegenerative, datorita conținutului mare de Omega-3 si vitamina D. Mai mult, uleiul din ficat de cod  preîntâmpină instalarea depresiei, putând fi util chiar si in tratarea acesteia, însă doar la recomandarea medicului.
pareri forumuri beneficii ulei din ficat de cod la copii

Uleiul de cod scade riscul de apariție a bolilor cardiovasculare

Un consum regulat de ficat din ulei de cod normalizează nivelul trigliceridelor, contribuie la reglarea tensiunii arteriale si, in plus, ajuta la scăderea colesterolului rău si la creature colesterolului bun. 

De asemenea, reducerea numărului de trigliceride din sânge înseamnă un risc mai scăzut de apariție al bolilor cardiovasculare. 

Nu in ultimul rand, consumul regulat de ulei din ficat de cod poate preveni întărirea si îngustarea arterelor (arterioscleroză).

Uleiul din ficat de cod sprijină sistemul osos

Consumul de ulei din ficat de cod întărește si sistemul osos, gratie cantității considerabile de vitamina D pe care o conține. 

Suplimentarea vitaminei D este asociata, de obicei, si cu un risc mai scăzut de fracturi si de osteoporoza. De asemenea, uleiul din ficat de cod menține sănătatea articulaților si, dincolo de asta, ajuta si la dezvoltarea armonioasa a sistemului osos al copiilor.

Uleiul din ficat de cod  sustine imunitatea

Uleiul din ficat de cod, atunci când e consumat frecvent, poate amplifica rezistenta la stres si, implicit, favorizează totodată si întărirea sistemului imunitar. 

De asemenea, consumul de ulei din ficat de cod poate fi util si pentru sportivi pentru ca ajuta la creșterea rezistentei la efort fizic intens.

Uleiul din ficat de cod îmbunătățește fertilitatea

Consumul de ulei din ficat de cod stimulează si producția de hormoni sexuali feminini si menține sanitates sistemului endocrin, prin urmare este asociat si cu creșterea șanselor de concepție. 

Cu toate acestea, este indicat ca înainte de a consuma ulei din ficat de cod in acest scop sa consulți si medicul specialist.

Uleiul din ficat de cod  ajuta la controlul diabetului zaharat

Tot datorita conținutului bogat de acizi grași Omega-3, uleiul din ficat de cod poate contribui la scăderea rezistentei la insulina. 

In plus, s-a constatat ca un consum regulat de Uleiul din ficat de cod  diminuează si riscul de apariție a diabetului de tip I insulin-dependent la copii.


MAI POTI CITI